Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květák v octovém nálevu

Tahle variace na klasické téma jistě potěší nejen staromilce, a to jak na večírku, tak ráno po něm.
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: na cca 3 ks 330ml sklenic
Doba přípravy: Do 30 minut
+ sterilace
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 2 menší květáky
    • 1 malá červená kapie
    • šťáva z 1 citronu
    • slunečnicový či olivový olej
    NA LÁK
    • 250 ml octa
    • 1 lžíce soli
    • 3 kuličky pepře
    • 3 kuličky nového koření

Příprava jídla

1 Květák zbavte košťálu, rozeberte na růžičky, propláchněte ve studené vodě a pak ho spolu s očištěnou kapií nakrájenou na proužky spařte ve vroucí vodě, ale nevařte. Vyndejte ho, potřete citronovou šťávou, nechte vychladnout a naskládejte do čistých sklenic.

2 Přísady na nálev svařte s 250 ml vody a směs nechte úplně vychladnout. Pak jí zalijte květák a kousky kapie ve sklenicích, do každé přitom přidejte lžíci oleje, a uzavřete je. Sterilujte 10 minut při 90 °C. Sklenice osušte, nechte vychladnout a uložte do chladu, sucha a temna.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Schug

Chow-chow

Zavařování: houby a zelenina nakyselo

16x lahodný květák

Přidat komentář