Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky

Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45
Z plechu

Ingredience

    • asi 4 biojablka (cca 500 g)
    • 500 g biotvarohu
    • 100 g biorozinek, omytých
    • 7 lžic sirupu z agáve nebo medu
    • 100 g celozrnné špaldové krupice + na vysypání formy
    • trocha pravé mleté vanilky
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 3 biovejce, bílky a žloutky zvlášť
    • hrst vlašských ořechů
    • máslo na vymazání formy

Příprava jídla

1 Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Dvě nastrouhejte nahrubo, dvě nakrájejte na půlměsíce nebo větší kostky.

2 Smíchejte tvaroh, jablka, rozinky, sirup, krupici, koření, ořechy a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte.

3 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte krupicí. Navršte dovnitř připravenou hmotu a pečte 45 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahelno-pohankový nákyp s houbami

Tvarohové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář