
Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky
Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová.
Vydání: 2010/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- asi 4 biojablka (cca 500 g)
- 500 g biotvarohu
- 100 g biorozinek, omytých
- 7 lžic sirupu z agáve nebo medu
- 100 g celozrnné špaldové krupice + na vysypání formy
- trocha pravé mleté vanilky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- 3 biovejce, bílky a žloutky zvlášť
- hrst vlašských ořechů
- máslo na vymazání formy
Příprava jídla
1 Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Dvě nastrouhejte nahrubo, dvě nakrájejte na půlměsíce nebo větší kostky.
2 Smíchejte tvaroh, jablka, rozinky, sirup, krupici, koření, ořechy a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte.
3 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte krupicí. Navršte dovnitř připravenou hmotu a pečte 45 minut.
Přidat komentář