Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerová remuláda v šunkových kornoutcích

Důkaz, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady.

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 1⁄2 celeru (asi 250 g), oloupaného
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce kaparů, opláchnutých a osušených
    • 1–2 lžíce smetanového křenu
    • 2 lžíce majonézy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 plátků vařené šunky či moravského uzeného
    • hrst rukoly nebo polníčku

Příprava jídla

1 Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.

2 Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.

3 Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celer

REKLAMA

Přidat komentář