Důkazem, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady, je právě tato celerová remuláda. Jako předkrm dokáže elegantně nahradit již tradiční šunkovou rolku s křenem. Větší porci společně s opečeným toustem klidně servírujte k večeři, obzvláště ve dnech, kdy nemáte příliš velký hlad.
Suroviny
celer
½
ks
asi 250 g, oloupaný
citronová šťáva
1
PL
kapary
1
PL
opláchnuté, osušené
křen
1
PL
smetanový
majonéza
2
PL
hořčice dijonská
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
šunka
6
plátků
vařená či moravské uzené
rukola
1
hrst
či polníček
Postup
1
Celer nastrouhejte nahrubo a ihned dejte do 300 ml studené vody s citronovou šťávou, aby nezhnědl.
2
Sceďte, nechte dobře okapat a promíchejte s kapary, křenem, majonézou, hořčicí a osolte a opepřete.
3
Na plátky šunky rozdělte připravenou remuládu, přidejte pár zelených lístků a zarolujte do kornoutku nebo jinak hezky upravte na talíř. Dejte vychladit až do doby podávání. Servírujte s topinkou.