
Preclíkové knedlíky
Bavorské preclíkové knedlíky jsou něco mezi karlovarskými a špekovými knedlíky. Na rozdíl od nich nebudete muset šlehat sníh z bílků ani používat příliš mnoho mouky.
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Ingredience
- 200 ml mléka
- 4 menší vejce
- 1 lžička soli
- 300 g louhovaných preclíků (4 kusy), na plátky (v nouzi lze nahradit houskou)
- 50 g špeku, na kostičky
- 1 menší cibule, nadrobno
- 1⁄2 svazku pažitky, nasekané
- 1⁄2 svazku petrželky, nasekané
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
Příprava jídla
1 V misce prošlehejte mléko, vejce a sůl a vsypte plátky preclíků.
2 Špek nechte zesklovatět v široké rozpálené pánvi. Pak přidejte cibuli; až začne zlátnout, vhoďte bylinky a za občasného míchání nechte asi minutu zavadnout.
3 Obsah pánve smíchejte s namočenými preclíky a po částech přidávejte mouku. Až se na dně mísy přestane objevovat tekutina, můžete s přisypáváním mouky přestat. Těsto by mělo čvachtat, lepit, ale ne téct.
4 Na pracovní plochu si položte pruh alobalu (z role odtrhněte asi 40 cm), na něj položte stejně velký kus potravinářské fólie. Na fólii dejte polovinu směsi, zarolujte jako salám a ještě zaviňte do alobalu. Totéž udělejte i s druhou polovinou těsta. Šišky vhoďte do vroucí vody a vařte půl hodiny. Podávejte nakrájené na plátky.
TIPY & TRIKY
Louhované preclíky se před pečením namáčejí v tzv. natronovém louhu. Díky tomu získají typicky hnědé zbarvení a chuť. Koupíte je třeba v Kauflandu; mají je pečené i mražené.
2 Špek nechte zesklovatět v široké rozpálené pánvi. Pak přidejte cibuli; až začne zlátnout, vhoďte bylinky a za občasného míchání nechte asi minutu zavadnout.
3 Obsah pánve smíchejte s namočenými preclíky a po částech přidávejte mouku. Až se na dně mísy přestane objevovat tekutina, můžete s přisypáváním mouky přestat. Těsto by mělo čvachtat, lepit, ale ne téct.
4 Na pracovní plochu si položte pruh alobalu (z role odtrhněte asi 40 cm), na něj položte stejně velký kus potravinářské fólie. Na fólii dejte polovinu směsi, zarolujte jako salám a ještě zaviňte do alobalu. Totéž udělejte i s druhou polovinou těsta. Šišky vhoďte do vroucí vody a vařte půl hodiny. Podávejte nakrájené na plátky.
TIPY & TRIKY
Louhované preclíky se před pečením namáčejí v tzv. natronovém louhu. Díky tomu získají typicky hnědé zbarvení a chuť. Koupíte je třeba v Kauflandu; mají je pečené i mražené.
Přidat komentář