Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Preclíkové knedlíky

Bavorské preclíkové knedlíky jsou něco mezi karlovarskými a špekovými knedlíky. Na rozdíl od nich nebudete muset šlehat sníh z bílků ani používat příliš mnoho mouky.
Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Středoevropská

Ingredience

    • 200 ml mléka
    • 4 menší vejce
    • 1 lžička soli
    • 300 g louhovaných preclíků (4 kusy), na plátky (v nouzi lze nahradit houskou)
    • 50 g špeku, na kostičky
    • 1 menší cibule, nadrobno
    • 1⁄2 svazku pažitky, nasekané
    • 1⁄2 svazku petrželky, nasekané
    • 150 g polohrubé mouky
    • 1 lžička soli

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte mléko, vejce a sůl a vsypte plátky preclíků.

2 Špek nechte zesklovatět v široké rozpálené pánvi. Pak přidejte cibuli; až začne zlátnout, vhoďte bylinky a za občasného míchání nechte asi minutu zavadnout.
 
3 Obsah pánve smíchejte s namočenými preclíky a po částech přidávejte mouku. Až se na dně mísy přestane objevovat tekutina, můžete s přisypáváním mouky přestat. Těsto by mělo čvachtat, lepit, ale ne téct.

4 Na pracovní plochu si položte pruh alobalu (z role odtrhněte asi 40 cm), na něj položte stejně velký kus potravinářské fólie. Na fólii dejte polovinu směsi, zarolujte jako salám a ještě zaviňte do alobalu. Totéž udělejte i s druhou polovinou těsta. Šišky vhoďte do vroucí vody a vařte půl hodiny. Podávejte nakrájené na plátky.

TIPY & TRIKY
 
Louhované preclíky se před pečením namáčejí v tzv. natronovém louhu. Díky tomu získají typicky hnědé zbarvení a chuť. Koupíte je třeba v Kauflandu; mají je pečené i mražené.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

REKLAMA

Přidat komentář