
Megasendvič
Svačina pro opravdu velké hladovce
Ingredience
- 2 střední bagety
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 červené cibule, na kolečka
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička balzamikového octa
- 8 plátků anglické slaniny
- 200 g zralého čedaru, strouhaného
- 1 rajče, na tenké plátky
- 600 g směsi mletého hovězího a vepřového masa
- 2 plátky toustového chleba
- 2 lžíce mléka a 1 vejce
- 1/2 cibule, nastrouhané
- 2 stroužky česneku, drceného
- 2 lžíce petrželky, nasekané
- 1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
- špetka mletého chilli
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olej na smažení
- 6 lžic majonézy
- 1 stroužek česneku, drceného
- 1 lžička harissy
- 2 listy ledového salátu, na nudličky
NA MASOVÉ PLACIČKY
NA OMÁČKU
Příprava jídla
1 V pánvi na oleji opékejte zvolna cibuli asi 8 minut dozlatova. Pak přidejte cukr a balzamikový ocet, osolte a míchejte ještě asi minutu, až směs zhoustne a zkaramelizuje. Dejte stranou.
2 Na omáčku promíchejte majonézu s česnekem a harissou. Nakonec přisypte salát. V troubě při 220 °C pečte na plechu vyloženém papírem na pečení slaninu asi 10 minut dozlatova.
3 Toustový chleba promixujte, pokropte mlékem. Když se vsákne, přimíchejte zbylé přísady na placičky a vytvořte karbanátky o průměru zhruba 4 cm. Smažte je v oleji z obou stran dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky. Uchovejte horké.
4 Bagety podélně prořízněte. Spodní část pomažte omáčkou, navršte slaninu, rajče, karbanátky, posypte sýrem a karamelizovanou cibulkou. Přiklopte druhou půlkou bagety, překrojte napůl a podávejte.
TIPY & TRIKY
Harissa je pálivá pasta s chilli papričkami, česnekem, koriandrem a římským kmínem původem ze severní Afriky.
Přidat komentář