Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Římský salát s ricottou a krevetami

Vidličkou, lžící, nebo rovnou rukama?

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Italská

Ingredience

    • 1 velký římský salát (asi 500 g)
    • 400 g ricotty
    • 250 g vyloupaných předvařených krevet (my jsme měli krevety s ocásky)
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 8 sardelových filetů, nasekaných
    • 7 lžic panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Očistěte hlávku salátu a odstraňte poškozené vnější listy, pokud je to třeba. Rozeberte ji na listy a opláchněte je. Dejte je na minutu do vroucí osolené vody. Sceďte a ihned ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Rozložte je na utěrku, aby okapaly.

2 V pánvi zahřejte 4 lžíce oleje, přidejte česnek a po 30 sekundách sardelky. Po další půlminutě přihoďte krevety a minutu míchejte.

3 Ricottu promíchejte s citronovou kůrou, petrželkou, 3 lžícemi oleje, osolte a opepřete. Směsí naplňte 12 nejhezčích salátových listů, zbylé natrhejte nahrubo a rozložte na talíře. Na ně rozdělte naplněné listy a do každého zatlačte po třech krevetách. Poházejte zbylými krevetami a pokapejte ochuceným česnekovo- sardelkovým olejem z pánve.

NĚCO NAVÍC
Když ponoříte salátové listy do vroucí vody, změknou a dají se lépe tvarovat. Ale můžete tento krok i vynechat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

Čekankový salát se sýrovou krajkou

Přidat komentář