
Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou
Klíčky a výhonky posunují salát i jiná jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž vytvářejí enzymy, které proměňují složení semen. Obsahují spoustu vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek.
Vydání: 2011/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 150 g výhonků mungo baby
- 150 g výhonků vojtěšky
- 150 g výhonků hrášku
- 3 hrsti výhonků sakury
- 3 hrsti slunečnicových semen (namočených 24 až 48 hodin předem do studené vody, slité; viz Něco navíc)
- 3 hrsti pšenice (namočené 24 až 48 hodin dopředu do studené vody, slité; viz Něco navíc)
- výhonky shiso (podle chuti)
- 1 velká červená paprika, očištěná a nakrájená
- 1 mrkev, nahrubo nastrouhaná
- může být i rajče, nakrájené nadrobno
- 1–2 kelímky sojanézy
- 1 malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
- 1–2 stroužky česneku, utřené
- citronová šťáva podle chuti
- trocha tamari či jiné dobré sójové omáčky (podle chuti)
NA SALÁT (MŮŽETE OBMĚŇOVAT)
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Suroviny na salát smíchejte a naaranžujte do mísy podle vlastního uvážení. Smíchejte suroviny na zálivku, přelijte salát a hned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pšenici a slunečnicová semínka nasypte do misky, zalijte studenou vodou, nechte stát a alespoň jednou za den propláchněte.
Přidat komentář