Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou

Klíčky a výhonky posunují salát i jiná jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž vytvářejí enzymy, které proměňují složení semen. Obsahují spoustu vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Salát

Ingredience

    NA SALÁT (MŮŽETE OBMĚŇOVAT)

    • 150 g výhonků mungo baby
    • 150 g výhonků vojtěšky
    • 150 g výhonků hrášku
    • 3 hrsti výhonků sakury
    • 3 hrsti slunečnicových semen (namočených 24 až 48 hodin předem do studené vody, slité; viz Něco navíc)
    • 3 hrsti pšenice (namočené 24 až 48 hodin dopředu do studené vody, slité; viz Něco navíc)
    • výhonky shiso (podle chuti)
    • 1 velká červená paprika, očištěná a nakrájená
    • 1 mrkev, nahrubo nastrouhaná
    • může být i rajče, nakrájené nadrobno

    NA ZÁLIVKU

    • 1–2 kelímky sojanézy
    • 1 malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
    • 1–2 stroužky česneku, utřené
    • citronová šťáva podle chuti
    • trocha tamari či jiné dobré sójové omáčky (podle chuti)

Příprava jídla

1 Suroviny na salát smíchejte a naaranžujte do mísy podle vlastního uvážení. Smíchejte suroviny na zálivku, přelijte salát a hned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pšenici a slunečnicová semínka nasypte do misky, zalijte studenou vodou, nechte stát a alespoň jednou za den propláchněte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omeletky s výhonky

Lehká polévka s naklíčenou čočkou

Mungo burgery

REKLAMA

Přidat komentář