Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Domácí ovocný čaj

Popis receptu: 
Čaj je výborný k Vánočním svátkům, ale je možno si ho dát i během roku.. Příprava je jednoduchá a zvládne to každý...velice doporučuji
Autor: Sandra Šujanová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 70
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    - 2 kg ovoce (čerstvé, mražené, z kompotu)- hrušky, jablka, pomeranče, mandarinky, jahody, borůvky, rybíz, švestky, třešně, višně, meruňky, broskve, nektarinky, jeřabiny, brusinky) - citron i s kůrkou - 1 kg cukru krupice - 1 sáček rozinek - 200ml rumu - 1 lžička mleté skořice - 5 celých hřebíčků

Příprava jídla

Na tento čaj lze použít jakékoliv ovoce, tuzemské i dovozové, čerstvé, mražené, i tvrdší kompotované. Důkladně omyté ovoce nakrájíme na drobné kousky, jablka a hrušky je lepší předem oloupat. Citron nakrájíme celý i s důkladně umytou kůrkou a podobně i menší část kůry z pomeranče. Pokud používáme ovoce z kompotu, šťávu slijeme a do čaje ji nedáváme. Veškeré nakrájené ovoce smícháme ve větším hrnci s kilem cukru, rumem, skořicí a hřebíčky. Přidáme sáček omytých rozinek. Vznikne směs, která postupně "pustí" větší množství šťávy. Vše necháme povařit minimálně 25 minut. Po svaření ještě horké dáme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na 10 minut dnem vzhůru. Výborný ovocný čaj pak připravíme zalitím 2-3lžiček čaje horkou vodou a necháme vyluhovat. Čaj vypijeme, na ovoci si pochutnáme.
REKLAMA

Přidat komentář