Domácí ovocný čaj

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Domácí ovocný čaj

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (3)
Do 30 minut

Suroviny

ovoce 2 kg
čerstvě, mražené, kompotované
hrušky
jablka
pomeranč
mandarinky
jahody
borůvky
červený rybíz
švestky
třešně
višně
meruňky
broskve
nektarinky
jeřabiny
brusinky
citron
i s kůrkou
krupicový cukr 1 kg
rozinky 1 bal
rum 200 ml
skořice 1 PL
mletá
hřebíček 5 ks
Na tento čaj lze použít jakékoliv ovoce, tuzemské i dovozové, čerstvé, mražené, i tvrdší kompotované. Důkladně omyté ovoce nakrájíme na drobné kousky, jablka a hrušky je lepší předem oloupat. Citron nakrájíme celý i s důkladně umytou kůrkou a podobně i menší část kůry z pomeranče. Pokud používáme ovoce z kompotu, šťávu slijeme a do čaje ji nedáváme. Veškeré nakrájené ovoce smícháme ve větším hrnci s kilem cukru, rumem, skořicí a hřebíčky. Přidáme sáček omytých rozinek. Vznikne směs, která postupně "pustí" větší množství šťávy. Vše necháme povařit minimálně 25 minut. Po svaření ještě horké dáme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na 10 minut dnem vzhůru. Výborný ovocný čaj pak připravíme zalitím 2-3lžiček čaje horkou vodou a necháme vyluhovat. Čaj vypijeme, na ovoci si pochutnáme.

Obchod Apetit