Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)

V Thajsku si šéfkuchařka Thanedsorn Keng Polpatana připravovala podle návodu svého tatínka vlastní kokosové mléko z čerstvě natrhaných ořechů; v Česku používá mléko z konzervy.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 100 g lilku, nakrájeného na hrubší kostky a pokapaného citronovou šťávou
    • 100 g výhonků bambusu (konzervovaného či vakuovaného), nakrájeného na ploché plátky
    • 1 středně velká červená paprika, bez semeníku, na větší kousky
    • 1–2 delší červené chilli papričky, nakrájené na šikmé plátky
    • 50 g plochých fazolových lusků, překrájených
    • 1 lžíce zelené kari pasty
    • 500 ml kokosového mléka
    • 500 ml domácího kuřecího vývaru
    • 400 g hovězí svíčkové nebo vyzrálého hovězího roštěnce, nakrájeného na tenčí ploché širší nudličky
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 4 lžíce thajské rybí omáčky
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • hrst čerstvé bazalky
    • jasmínová rýže k podávání

Příprava jídla

1 Rozpalte prázdný hrnec, vlijte do něj lžíci oleje, a až se zahřeje, osmahněte na něm kari pastu, aby začala uvolňovat vůně. Přidejte několik lžic kokosového mléka a dále míchejte na vyšším plameni, dokud se na povrchu kašičky nezačne objevovat tuk; trvá to asi 2 minuty.

2 Vmíchejte maso, nechte ho zatáhnout a zalijte zbylým kokosovým mlékem a vývarem. Ochuťte rybí omáčkou, cukrem a přiveďte k varu. Vsypte všechnu zeleninu kromě chilli papričky a bazalky a asi 5 minut povařte. Zelenina musí zůstat pevná a křupavá. Stáhněte z ohně a podávejte ozdobené bazalkou, chilli papričkou a s jasmínovou rýží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)

Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář