Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Troška cukru ve vývaru podtrhne chuť vařené zeleniny.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 250 ml kuřecího vývaru
    • 250 ml bílého suchého vína
    • 1 řapík celeru, očištěný a překrojený
    • 1 mrkev, oloupaná a nakrájená nahrubo
    • 4 šalotky, oloupané a rozpůlené
    • 1 bobkový list
    • 600 g kuřecích prsou bez kostí a kůže
    • 3 svazky chřestu, oloupaného
    • 2–4 hlávky mladého čínského zelí pak čoi
    • sůl + 1 kostka cukru

    NA ZÁLIVKU

    • po 2 lžících limetové, citronové a pomerančové šťávy
    • 5 lžic olivového oleje + sůl
    • 1 lžíce javorového sirupu (nemusí být)
    • 2 lžíce sezamových semínek, opražených

Příprava jídla

1 Prvních šest ingrediencí dejte do hrnce a přiveďte k varu. Po 10 minutách vložte kuřecí prsa, počkejte, až začne tekutina opět vřít, a pak stáhněte plamen na minimum. Přikryjte poklicí a velmi zvolna 10 minut vařte. Stáhněte z ohně a nechte ještě 10 minut stát. Mezitím prošlehejte všechny suroviny na zálivku.

2 Maso vyjměte a uchovejte teplé. Zeleninu vyberte sítkem a vyhoďte. Do vývaru přidejte kostku cukru, případně trochu vody a sůl, a přiveďte k varu. Vložte chřest a vařte ho na skus 5–8 minut; záleží na síle výhonků. Chřest vyberte, krátce zchlaďte v vodě s ledem a nechte okapat. Nakonec ve vývaru asi 3 minuty povařte čínské zelí; rovněž ho krátce zchlaďte. Zelí, chřest a pokrájené kuře podávejte společně; vše přelijte zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunka na páře s karotkami a hráškem

Vitello tonnato

Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem

Salát z fazolek, cizrny, máty a tahini

REKLAMA

Přidat komentář