Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta je dokonalý. Mangold a římský kmín dodají kaprovi zajímavou chuť, kterou skvěle doplní navinulá omáčka.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 800–1000 g filetu z kapra, očištěného a vykostěného
    • sůl a mletý pepř
    • drcený či mletý římský kmín
    • 6–8 listů mangoldu
    • 100 g másla + 1 lžíce navíc
    • 1 šalotka, nasekaná najemno
    • 200 ml bílého vína, suchého
    • 200 ml rybího vývaru
    • špetka šafránu

Příprava jídla

1 Listy mangoldu krátce povařte. Pak je zchlaďte a nechte okapat. Odkrojte konce a tuhé středy naklepejte obráceným nožem nebo paličkou. Kapra nakrájejte na 6–8 porcí, osolte, opepřete a ochuťte římským kmínem. Na střed listů klaďte porce kapra, zabalte a převažte provázkem.

Balíčky rozložte na pařák a vařte je v páře 10–15 minut. Do vývaru vmíchejte šafrán a nechte stát stranou.

3 Na lžíci másla osmahněte dosklovita šalotku a zalijte ji vínem. Přiveďte k varu a víno odpařte. Přilijte vývar se šafránem a zredukujte varem na polovinu. Stáhněte z ohně a postupně vmíchejte máslo, aby se omáčka zahustila.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Porcujte kapra jako profík

Porcujte kapra jako profík

Kapr na grilu

Kapr v alobalu plněný zeleninou

Kapr v bylinkové strouhance

Křupavá štika s pepřovým dipem

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Úhoř na víně

Candát v solné krustě

Pstruh plněný hříbky

Kapr s vejmrdou

Sladkovodní ryby

Krémový mangold

REKLAMA

Přidat komentář