Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mramorová bábovka

Popis receptu: 
Moje bábovka, měkká a vláčná.
Autor: Lucie Mašátová
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 hrnky polohrubé mouky - 1 hrnek moučkového cukru - 4 vejce - 1 hrnek mléka - 1/2 hrnku oleje - 1 prášek do pečiva - 4 lžíce kakaa holandského typu - 1 lžička vanilkového aroma -

Příprava jídla

Do mísy s moukou prosejeme moučkový cukr (je to důležité, nedělají se hrudky a bábovka je nadýchanější). Poté přidáme vejce, olej, mléko, vanilkové aroma (kdo doma nemá, může dát vanilkový cukr, ale aroma má mnohem lepší chuť, tudíž i bábovka chutná jinak, než s klasickým vanilkovým cukrem). Nakonec přidáme prosátý prášek do pečiva. 3/4 těsta nalijeme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a do zbylé části zamícháme kakao a dolijeme do formy, kde trochu promícháme. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut, ale raději vždy zkontrolujeme špejlí, jestli je dostatečně upečená. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář