Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lehké gratinované brambory

Chutnají skvěle!
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • kousek másla
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 900 g moučných brambor (varný typ C), nakrájených na tenké plátky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 125 ml mléka
    • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 4 čerstvé bobkové listy
    • 60 g strouhaného ementálu

Příprava jídla

1 Umístěte rošt do spodní třetiny trouby a předehřejte ji na 180 °C. Ve vyšší pánvi rozehřejte 2 lžičky másla s česnekem. Přidejte polovinu brambor, posypte 3/4 lžičky soli, opepřete a rozložte na to zbytek brambor. Posypte 3/4 lžičky soli a opepřete. Zalijte vývarem a mlékem, přidejte muškátový oříšek a bobkový list. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

2

Řádně vymažte zapékací mísu 1 lžící másla a rozložte do ní brambory. (Pokud máte pánev vhodnou do trouby, vynechte tento krok a brambory pečte rovnou v ní.)

3

Poklaďte brambory 2 tenkými plátky másla (1/2 lžíce) a posypte sýrem. Pečte doměkka a dozlatova asi 50 minut. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout; bobkový list odstraňte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory gratinované čtyřmi druhy sýrů

Gratinované brambory Dauphinoise

Gratinované brambory s tymiánem

Brambory na loupačku s domácí tatarkou

Brambory pečené v soli

Brambory přelité smetanou s ořechy

Zmáčklé brambory

REKLAMA

Přidat komentář