Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zabijačkový guláš dušený v troubě

Bránice chrání maso před vysušením a během pečení se postupně v guláši rozplyne a dodá mu ještě lepší chuť a tuk.

Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Dušení 2:00
Maso Česká

Ingredience

    • 400 g vepřové plece, omyté, osušené a nakrájené na kostky
    • 1 lžíce sádla
    • 3 velké cibule, nakrájené najemno
    • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 200 g očištěných a odblaněných vepřových ledvinek, nakrájených na nudličky (můžete je předem namočit do mléka)
    • špetka drceného kmínu
    • sůl a mletý pepř
    • vývar a pivo na podlévání
    • 200 g očištěných a pokrájených vepřových jater
    • 100–150 g vepřového mozečku, odblaněného a nakrájeného
    • 1 vepřová bránice (viz Něco navíc)
    • 100 g uvařeného srdce z ovaru (recept), nakrájeného na nudličky
    • 1–2 lžíce sušené majoránky, rozemnuté
    • čerstvá majoránka na ozdobu
    • 1 cibule na kolečka a chléb k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. V kastrolu rozehřejte sádlo a osmahněte na něm cibuli do světle zlaté barvy. Přidejte maso, ledvinky, kmín, česnek a opečte, aby se maso zatáhlo.

Maso poprašte mletou paprikou, promíchejte a ihned podlijte trochou piva a vývaru z ovaru. Osolte, maso překryjte bránicí (pokud ji nemáte, přikryjte kastrol poklicí) a vložte do trouby. Pečte 1,5–2 hodiny a podle potřeby občas podlijte, ale nechte bránici vyčnívat z tekutiny, aby se pěkně vypekla.

Když je maso měkké, přidejte pokrájená játra, mozeček a také uvařené srdce z ovaru. Podle potřeby podlijte a dopečte doměkka; trvá to asi 15–20 minut. Nakonec dochuťte solí, pepřem a rozemnutou sušenou majoránkou.

Podávejte posypané cibulí a čerstvou majoránkou, chcete-li s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Bránici neboli vepřovou síťku si objednejte předem u svého řezníka, stejně jako maso, vepřovou krev a vnitřnosti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krkovice se zelným salátem

Škvarkoví šneci se zelím

Ovarová mísa s křenem

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

Smažené uzle (kroucance)

Domácí škvarky

Domácí světlá tlačenka

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

REKLAMA

Přidat komentář