Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládová bábovka s pivem

Popis receptu: 
apetit 11/2012
Autor: Jiřina Houbová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    185 ml piva typu stout 60 ml vody 1 KL instantní kávy 1/3 hrnku rozinek 200 g másla 150 g čokolády min. 60% 250 h hladké mouky 3/4 KL jedlé sody 1/2 KL soli 200 g krupicového cukru 185 g třtinového cukru 2 vejce 185 ml zakysané smetany 1 KL vanilkového extraktu Na polevu: 185 ml smetany ke šlehání 2 PL másla 225 g tmavé čokolády.

Příprava jídla

Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Odstavíme a necháme chladnout. Do mísy prosyjeme mouku se sodou a smícháme se solí a oběma cukry. V druhé míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme a postupně přidáváme pivní směs a nakonec postupně přimícháváme sypkou směs. Mícháme dokud nemáme hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 40 - 50 minut - zkoušíme špejlí. Po upečení necháme ještě 15 minut ve formě a pak vyklopíme na mřížku. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme máslo a když se rozpustí, sundáme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme dohladka. Necháme trochu zchladnout. Pod bábovku na mřížce dáme pečící papír a pomalu poléváme polevou. Dáme vychladnout
REKLAMA

Přidat komentář