Čokoládová bábovka s pivem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Čokoládová bábovka s pivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

pivo světlé 185 ml
typu stout
voda 60 ml
káva 1 PL
instantní
rozinky 1
máslo 200 g
čokoláda 150 g
min. 60 %
mouka pšeničná hladká 250 g
jedlá soda 3
sůl 1
krupicový cukr 200 g
třtinový cukr 185 g
vejce 2 ks
zakysaná smetana 185 ml
vanilkový extrakt 1 PL
Na polevu
smetana ke šlehání 185 ml
máslo 2 PL
čokoláda 225 g
tmavá
Do kastrůlku dáme pivo,vodu, kávu, máslo a oprané a nadrobno nasekané rozinky. Zahříváme dokud se máslo nerozpustí - nevaříme.Přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Odstavíme a necháme chladnout. Do mísy prosyjeme mouku se sodou a smícháme se solí a oběma cukry. V druhé míse prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vanilkovým extraktem. Šleháme a postupně přidáváme pivní směs a nakonec postupně přimícháváme sypkou směs. Mícháme dokud nemáme hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme 40 - 50 minut - zkoušíme špejlí. Po upečení necháme ještě 15 minut ve formě a pak vyklopíme na mřížku. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme máslo a když se rozpustí, sundáme z ohně a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme dohladka. Necháme trochu zchladnout. Pod bábovku na mřížce dáme pečící papír a pomalu poléváme polevou. Dáme vychladnout

Obchod Apetit