Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: cca 12 krajíců
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 500 g hladké nebo polohrubé mouky
    • 4 ½ lžičky mleté jedlé sody
    • 1 lžičku soli
    • 250 g kukuřičné mouky
    • 3 velká, vidličkou prošlehaná vejce
    • 250 ml mléka
    • 120 ml javorového sirupu
    • 200 g másla, rozpuštěného

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Promíchejte všechny suroviny a těsto vlijte do pekáče o rozměrech asi 25 × 20 cm.

2. Vložte do trouby a pečte, dokud chléb není zlatavý a pružný; podle výkonnosti trouby to trvá zhruba tři čtvrtě hodiny až hodinu. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky s javorovým sirupem

Sýrový salát s javorovým jogurtem

Pečená žebírka v javorové marinádě

Domácí pečení: Jak si poradit bez droždí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.89

Přidat komentář