Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba v papilotě s batáty & fenyklem

Ryba s přílohou v jednom balíčku
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 25 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 střední sladká brambora (batát)
    • 1 malá bulva fenyklu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1/2 lžičky semen fenyklu (nemusí být)
    • 1 lžíce nasekané petrželky
    • 1 filet (150–200 g) bělomasé ryby bez kostí, např. mořský ďas, halibut, treska, sladkovodní tilapia…
    • 1/2 biocitronu

Příprava jídla

Rozpalte troubu na 200 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na dlouhé tenké klínky, fenykl rozpulte, vyřízněte tuhý střed, odřízněte kořínek a nakrájejte ho podélně na plátky. Batáty a fenykl promíchejte s polovinou oleje, osolte a přesuňte na střed většího kusu papíru na pečení. Rybu osolte, opepřete a položte na batáty. Zakápněte olejem, citronovou šťávou a posypte drceným fenyklem. Papír uzavřete jako balíček, vložte na plech a pečte v předehřáté troubě 25 minut. Podávejte posypané petrželkou.

TIPY & TRIKY

  • Batáty a fenykl jsou ideální suroviny, když vaříte jen pro sebe – v zelinářství je koupíte po kusech.
  • V balíčku můžete kromě ryby připravit třeba i jiné jemné maso či drůbež. Zeleninu volte podle chuti a sezony.
  • Ze surovin na tento recept vám zbude pouze petrželka, tu zamrazte nebo uložte v chladu (viz níže).

JAK UCHOVAT ČERSTVÉ BYLINKY

Čerstvé bylinky zabalte do vlhkého ubrousku a potom do potravinové fólie. Takto vydrží v chladničce až několik dní.

  • Zamrazte celé stonky zabalené do mrazicího sáčku a pak je při použití drolte. Bylinky můžete také nasekat a zamrazit třeba ve formičkách na led.

  • Nahlásit chybu v receptu

    Ochutnejte také

    Kuře na paprice s máslovými noky

    REKLAMA

    Přidat komentář