Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické závitky s chilli

Pro strávníky, kteří se neobejdou bez kousku masa, jsme do části směsi přidali kuřecí řízek. Oceníte rychlou přípravu.
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 1 malou cibuli, nakrájenou na kolečka
    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 400 g konzervovaných fazolí (směs bílých a tmavých)
    • 400g konzervu krájených rajčat
    • mexickou kořenicí směs nebo drcené chilli, podle chuti
    • 8 hotových tortill nebo pita chléb
    • strouhaný sýr a zakysanou smetanu, případně avokádovou omáčku guacamole k podávání
    • hrst nahrubo posekaných lístků koriandru nebo petržele k podávání
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Cibuli smažte na oleji asi pět minut, dokud nezměkne. Přidejte fazole, rajata, koření, podle chuti osolte či opepřete a pak mírně vařte asi deset minut. Občas zamíchejte.

2. Placky minutu ,mikrovlňte‘ na vysoký výkon.

3. Na stůl připravte misky s přísadami i placky a ukažte strávníkům, jak se obsloužit: do středu placky dejte lžíci fazolové směsi, na ni strouhaný sýr, lžíci guacamole i zakysané smetany a trochu petrželky či koriandru. Zarolujte a jezte.

Domácí guacamole:

Rozmačkejte 2 zralá avokáda, smí­chejte je se šťávou z ½ citronu, 2 lžícemi jemně pokrájené cibu­le, 2 lžícemi olivového oleje a podle chuti osolte. Nechte hodinu chladit v zakryté misce.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.14

Přidat komentář