
Dýňová polévka s jablky
Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, nasekaná
- 1 stroužek česneku, drcený
- kousek zázvoru, strouhaný
- 1 lžíce kari
- 1,5 kg dýňové dužiny, na kostičky
- 2–3 jablka, pokrájená
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl a citronová šťáva
- zakysaná smetana a plátek jablka, na ozdobu
Příprava jídla
1 Na lžíci másla osmahněte 1 cibuli, nasekanou, stroužek česneku, drcený, kousek zázvoru, strouhaného. Vmíchejte lžíci kari a opékejte 2–3 minuty. Přidejte 1,5 kg dýňové dužiny, na kostičky, 2–3 jablka, pokrájená, a zalijte 1 l zeleninového vývaru. Vařte 30–40 minut. Dochuťte solí a citronovou šťávou a rozmixujte. Zdobte zakysanou smetanou a plátkem jablka.
Přidat komentář