Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slané palačinky se dvěma náplněmi

Barevné a nápadité

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
43 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Opékání 0:20

Ingredience

    Na palačinky

    • 250 g hladké mouky
    • 500 ml mléka
    • 3 vejce
    • špetku soli
    • olej na smažení palačinek

    Na 1. náplň

    • 1 malou salátovou okurku
    • 2 pevná rajská jablíčka
    • 250 g balkánského sýra; vše nakrájejte na drobné kostičky

    Na 2. náplň

    • 200 g drůbeží šunky
    • 200 g tvrdého sýra
    • 1 oranžovou a žlutou  papriku; vše nakrájejte na drobné kostičky

     

Příprava jídla

1. Suroviny na palačinky promíchejte vidličkou nebo šlehací metlou. Těstíčko nechte alespoň čtvrt hodiny odstát. Na dno silnostěnné pánve nalijte trochu oleje – můžete ho rozetřít štětcem, aby bylo dno stejnoměrně pokryto. Pánev rozpalte na střední teplotua v té ji pokud možno udržujte.

2. Naběračkou nalijte trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozestřete. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky zlátnout, obraťte ji.

3. Pokud budete jíst hned, můžete palačinky nechat na kuchyňském papíře (odsaje přebytečný tuk).

4. Až trochu vychladnou, naplňte je uvedenými surovinami, stočte a příčně překrojte. Můžete je podávat ještě teplé, nebo vychladlé.
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

REKLAMA

Přidat komentář