
Slané palačinky se dvěma náplněmi
Barevné a nápadité
Vydání: 2004/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 3 vejce
- špetku soli
- olej na smažení palačinek
- 1 malou salátovou okurku
- 2 pevná rajská jablíčka
- 250 g balkánského sýra; vše nakrájejte na drobné kostičky
- 200 g drůbeží šunky
- 200 g tvrdého sýra
- 1 oranžovou a žlutou papriku; vše nakrájejte na drobné kostičky
Na palačinky
Na 1. náplň
Na 2. náplň
Příprava jídla
1. Suroviny na palačinky promíchejte vidličkou nebo šlehací metlou. Těstíčko nechte alespoň čtvrt hodiny odstát. Na dno silnostěnné pánve nalijte trochu oleje – můžete ho rozetřít štětcem, aby bylo dno stejnoměrně pokryto. Pánev rozpalte na střední teplotua v té ji pokud možno udržujte.
2. Naběračkou nalijte trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozestřete. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky zlátnout, obraťte ji.
3. Pokud budete jíst hned, můžete palačinky nechat na kuchyňském papíře (odsaje přebytečný tuk).
4. Až trochu vychladnou, naplňte je uvedenými surovinami, stočte a příčně překrojte. Můžete je podávat ještě teplé, nebo vychladlé.
3. Pokud budete jíst hned, můžete palačinky nechat na kuchyňském papíře (odsaje přebytečný tuk).
4. Až trochu vychladnou, naplňte je uvedenými surovinami, stočte a příčně překrojte. Můžete je podávat ještě teplé, nebo vychladlé.
Přidat komentář