Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Smaženky chutí připomínají kosmatice (smažené květy černého bezu) a z talířů v redakci zmizely dřív než losos.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Opékání 0:25
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 150 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 2 vejce
    • 125 ml mléka
    • 100 g čerstvého smetanového sýra (lučina, philadelphia apod.)
    • mořská sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • seříznutá zrna ze 3 klasů cukrové kukuřice či asi 300 g kukuřičných zrn
    • 2 lžíce nasekaného kopru
    • 60 ml olivového oleje
    • 4 filety lososa (každý asi 200 g), bez kostí a kůže
    • 2 velké hrsti listového šťovíku (koupíte např. na www.titbit.cz) nebo jiných zelených lístků

Příprava jídla

1 Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, mléko a sýr, osolte, opepřete a lehce prošlehejte. Přidejte kukuřičná zrna a kopr a promíchejte.

2 V pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na pánev naneste lžící několik hromádek kukuřičné směsi a rozetřete je na vyšší placky. Opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Postupně stejným způsobem opečte všechny smaženky a uchovejte je teplé.

3 Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm filety lososa; z každé strany asi 4 minuty. Lososa osolte, opepřete a rozdělte na kousky. Rybu pak položte na smaženky a posypte zelenými lístky. Můžete podávat s citronem nakrájeným na klínky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová kukuřičná polévka s paprikami

Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Mexický kukuřičný salát

Kukuřice s kokosem a skořicí

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Zlaté klasy, sladká zrna: kukuřice

30 receptů s rybami a mořskými plody

REKLAMA

Přidat komentář