Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zbojnická pečínka

Maso se zeleninou a spoustou pikantní šťávy přesně splňuje následující požadavek: spousta chuti snadno a rychle. Eva Kulová z Popradu, která nám recept poskytla, doporučuje vše podávat co nejteplejší, s chlebem nebo vařenými bramborami.
Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
P
Maso Slovenská

Ingredience

    • 900 g vepřové krkovice, rozdělené na 6 plátků
    • 600 g vepřových jater, rozdělených na 6 plátků
    • sůl, čerstvě mletý pepř a mletá paprika
    • 2–3 lžíce plnotučné hořčice
    • 300 g uzené bílé slaniny (např. bačovské), nakrájené na plátky
    • 3 velké cibule, nakrájené na plátky
    • 6 zelených slovenských paprik, zbavených semeníku a nakrájených na silnější plátky
    • 6 rajčat, nakrájených na plátky
    • 2 feferonky, zbavené semen a nakrájené na plátky
    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

1 Plátky krkovice naklepejte, nařízněte na okrajích a po obou stranách osolte, posypte paprikou, pepřem a potřete hořčicí. Játra opepřete a potřete hořčicí. Oba druhy masa zprudka opečte v pánvi na části oleje. Odložte stranou.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Dno vyššího plechu s okrajem nebo velkého pekáče vyložte polovinou slaniny, cibule, paprik, rajčat a feferonek. Pokapejte olejem a na směs rozložte plátky masa a jater. Překryjte zbylými paprikami, rajčaty, cibulí a slaninou. Pečte 45–50 minut.

TIPY & TRIKY
  • Druhy masa na zbojnickou pečeni můžete různě kombinovat a játra zaměnit za roštěnky nebo svíčkovou. Dáváte-li přednost méně prorostlému masu, zkuste vepřové kotlety nebo plátky kýty (ořechu).
  • Pokrm se tradičně připravuje na ohni či grilu podobně jako živáňská pečeně. Příště můžete maso i zeleninu opékat na grilovací pánvi a přidat k tomu i brambory.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slovenský nedělní oběd

Slovenský nedělní oběd

Fazolovozeleninová polévka s nudlemi

Pltnické pirohy s brynzou a koprem

Pagáče & liptovská pomazánka

REKLAMA

Přidat komentář