Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřové špízky s pastiňákovým pyré

Popis receptu: 
Tyto špízky se mohou servírovat nejen jako hlavní chod, ale i k různým sešlostem, jen tak k vínku nebo jiné příležitosti. Fíky spolu s pikantním italským saláme dodají velmi jemnou, ale lehce pikantní chuť. Samozřejmě, že místo fíků s tímto druhem salámu je také možné použit např. švestky v anglické slanině nebo chorizo.
Autor: Janina Sebastian
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Vepřová kotleta bez kosti cibule salám ventricina (italský pikantní salám) sušené fíky sůl dijonská hořčice estragon citronová šťáva smetana 2 střední brambory 1 střední pastiňák 1 mrkev máslo mléko pažitka

Příprava jídla

Pastiňák, brambory, mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, posolíme, dáme do hrnce vařit, dokud není vše měkké. Zatím si nakrájíme na kousky (tak akorát na špízy) kotletu a cibuli, fíky a kolečka salámu na půlky. Fiky následně balíme do připravených půlek salámu a společně s cibulí a kotletou napichujeme na špíz. Špízky následně jemně osolíme Uvařenou zeleninu scedíme ještě zlehka prosolíme, přidáme kousek másla, teplé mléko a vymixujeme do pyré, do kterého na závěr přidáme trochu pažitky. Připravené špízky klademe na zahřátý olivový olej a ze všech stran opékáme. Hotové maso vyndáme a do oleje přidáme estragon, dijonskou hořčici, střik citronu, jemně smetany, zlehka provaříme a sósík na špízky je hotový.
REKLAMA

Přidat komentář