Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřové špízky s pastiňákovým pyré

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vepřové špízky s pastiňákovým pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

vepřové maso
bez kosti
cibule
salám
Ventricina
fíky
sušené
sůl
hořčice dijonská
estragon
citronová štáva
smetana
brambory 2 ks
střední
pastinák 1 ks
střední
mrkev 1 ks
máslo
mléko
pažitka
Pastiňák, brambory, mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, posolíme, dáme do hrnce vařit, dokud není vše měkké. Zatím si nakrájíme na kousky (tak akorát na špízy) kotletu a cibuli, fíky a kolečka salámu na půlky. Fiky následně balíme do připravených půlek salámu a společně s cibulí a kotletou napichujeme na špíz. Špízky následně jemně osolíme Uvařenou zeleninu scedíme ještě zlehka prosolíme, přidáme kousek másla, teplé mléko a vymixujeme do pyré, do kterého na závěr přidáme trochu pažitky. Připravené špízky klademe na zahřátý olivový olej a ze všech stran opékáme. Hotové maso vyndáme a do oleje přidáme estragon, dijonskou hořčici, střik citronu, jemně smetany, zlehka provaříme a sósík na špízky je hotový.
Autor: janinat80

Obchod Apetit