Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové špízky s pastiňákovým pyré

Vepřové špízky s pastiňákovým pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 282 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 60 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Ventricina
sušené
sůl
hořčice dijonská
estragon
střední
střední
mrkev 1 ks
pažitka

Postup

1

Pastiňák, brambory, mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, posolíme, dáme do hrnce vařit, dokud není vše měkké.

2

Zatím si nakrájíme na kousky (tak akorát na špízy) kotletu a cibuli, fíky a kolečka salámu na půlky.

3

Fiky následně balíme do připravených půlek salámu a společně s cibulí a kotletou napichujeme na špíz. Špízky následně jemně osolíme

4

Uvařenou zeleninu scedíme ještě zlehka prosolíme, přidáme kousek másla, teplé mléko a vymixujeme do pyré, do kterého na závěr přidáme trochu pažitky.

5

Připravené špízky klademe na zahřátý olivový olej a ze všech stran opékáme.

6

Hotové maso vyndáme a do oleje přidáme estragon, dijonskou hořčici, střik citronu, jemně smetany, zlehka provaříme a sósík na špízky je hotový.

Foto: PXhere.com

 
Autor: janinat80

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč