Postup
1
Pastiňák, brambory, mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, posolíme, dáme do hrnce vařit, dokud není vše měkké.
2
Zatím si nakrájíme na kousky (tak akorát na špízy) kotletu a cibuli, fíky a kolečka salámu na půlky.
3
Fiky následně balíme do připravených půlek salámu a společně s cibulí a kotletou napichujeme na špíz. Špízky následně jemně osolíme
4
Uvařenou zeleninu scedíme ještě zlehka prosolíme, přidáme kousek másla, teplé mléko a vymixujeme do pyré, do kterého na závěr přidáme trochu pažitky.
5
Připravené špízky klademe na zahřátý olivový olej a ze všech stran opékáme.
6
Hotové maso vyndáme a do oleje přidáme estragon, dijonskou hořčici, střik citronu, jemně smetany, zlehka provaříme a sósík na špízky je hotový.
Foto: PXhere.com