Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drůbeží paštika se želé z portského vína

Příprava paštiky je hračka a raz dva připravíte i želé z portského vína. Když pak obojí zkombinujete, získáte předkrm, za který by se nestyděli ani v michelinské restauraci.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 45 minut
PT45M
Pečení 0:45
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 200 g očištěných drůbežích jater (kuřecích nebo kachních)
    • 2 vejce
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 200 g másla, rozpuštěného
    • 1/2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • 1 lžička lístků čerstvého tymiánu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 ml portského vína
    • 1 plátek želatiny
    • 2 lžíce medu
    • 300 ml červeného vína
    • 1 hvězdička badyánu
    • hladkolistá petrželka na ozdobení
    • opečené tousty k podávání

Příprava jídla

1 Játra vložte spolu s vejci, česnekem, rozpuštěným máslem a lístky tymiánu a rozmarýnu do mísy. Osolte a opepřete. Promíchejte a pak protřete přes jemné síto do paštikové formy vyložené potravinářskou fólií.

2 Troubu předehřejte na 85 °C. Formu postavte do hlubšího pekáče a okolo, cca do poloviny výšky formy, nalijte vroucí vodu. Pečte ve vodní lázni asi 45 minut. Po upečení nechte paštiku vychladnout a pak v lednici vychladit.

3 Portské víno svařte v kastrůlku na polovinu, stáhněte z ohně a nechte v něm rozpustit namočený a vymačkaný plátek želatiny. Poté směs vlijte na vychlazenou paštiku tak, aby vznikla rovnoměrná hladká vrstva. Nechte ztuhnout. Teprve pak vyklopte z formy a nakrájejte na plátky.

4 Med, červené víno a badyán přiveďte k varu, ztlumte a vařte, až se objem zredukuje na třetinu a tekutina získá konzistenci sirupu. Nechte vychladnout. Při podávání pak vzniklou omáčkou přelijte jednotlivé plátky paštiky a ozdobte je petrželkou či tymiánem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Daňčí steak v jalovci a bylinkách

Šalotky ve vinné omáčce

Jablka v těstě se skořicovou pěnou a hruškovým čatní

Božíhodová hostina pro celou rodinu

REKLAMA

Přidat komentář