
Pečené kachní stehýnko v šouletu
Kroupy s hrachem patřily k tradičním českým přílohám.
Ingredience
- 4 kachní stehna
- 200 g krup, předem namočených
- 200 g sušeného hrachu, předem namočeného
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, prolisované
- sádlo na opékání
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce majoránky
Příprava jídla
1 Kroupy a hrách uvařte ve dvou nádobách a ve vodě, ve které jste je máčeli (nevařte je společně, protože hrách je hotový dřív). Z hrnce s hrachem v průběhu vaření sbírejte pěnu. Nesolte.
2 Kachnu osolte a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut tak, aby byla téměř hotová.
3 Ve velké pánvi rozehřejte sádlo a opečte na něm dozlatova cibuli. Přimíchejte uvařené a slité kroupy s hrachem. Osolte, promíchejte s česnekem a majoránkou, opepřete a hotový šoulet nasypte pod kachní stehna. Společně dopékejte ještě asi 10 minut. Podávejte.
NĚCO NAVÍC
V karlovarské restauraci Promenáda, odkud máme recept, podávají kachnu v šouletu společně se zelím z dýně hokkaido na víně a masovými rillettes – škvarky.
Přidat komentář