Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa Diana

Pokud kuřecí prsa nevyužijete na rizoto, připravte si tenhle luxusní steak s vychytanou chutí a vůní, v nichž se snoubí šalotka, dijonská hořčice, worcester, brandy a smetana.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Kuře

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 2 kuřecí prsní řízky, nejlépe s kůží, mohou být i s kostí
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 70 ml klasického kuřecího vývaru
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • 30 ml brandy
    • 70 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce nahrubo nasekané hladkolisté petrželky + na ozdobení
    • 1 lžička citronové šťávy

    NA KAŠI

    • 300 g brambor (varný typ B nebo C), oloupaných a pokrájených
    • 2 lžíce másla
    • 70 ml mléka
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte, prošlehejte s máslem a horkým mlékem. Promíchejte s parmazánem, osolte a opepřete. Uchovejte horké.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. V pánvi na středním plameni rozehřejte máslo s olejem. Kuřecí řízky osolte, opepřete a opékejte 2–3 minuty po každé straně dozlatova. Položte na plech kůží nahoru a dejte na 5 minut do trouby dopéct.

3 Do uvolněné pánve vsypte šalotku a opékejte ji 1 minutu. Přidejte česnek a míchejte 30 sekund. Přilijte vývar, přidejte hořčici, worcester, brandy a smetanu a přiveďte k varu. Nechte bublat 2–3 minuty, až se omáčka zredukuje na polovinu a zhoustne. Vmíchejte petrželku a dotáhněte citronovou šťávou, případně osolte. Podávejte s dopečeným kuřetem a připravenou bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkové kuřecí rizoto z trouby

Kuře po baskicku

REKLAMA

Přidat komentář