Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Janssonovo pokušení

Janssons frestelse se ve Švédsku, zemi svého původu, připravuje se šproty, kterým se zde říká ansjovis. Vinou nepřesného, ale nabízejícího se překladu byly v anglosaském světě zaměněny za ančovičky. Nám to s nimi chutná báječně!
Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 1 hodina
P
Z plechu Ostatní

Ingredience

    • 3x 30g konzerva sardelových řezů
    • 4 lžíce másla
    • 4 střední cibule, nakrájené na tenké plátky
    • 1,5 kg brambor, nakrájených na tenké hranolky
    • hrubě mletý černý pepř
    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 100 ml mléka

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190 °C. Slijte sardelky. V pánvi na 3 lžících másla opékejte cibuli na mírném plameni asi 10 minut, až změkne – nesmí se ale zbarvit. Dejte stranou.

2 Zapékací nádobu vymažte zbývajícím máslem. Hranolky brambor dejte do studené vody, slijte a osušte. Část brambor rozložte na dno nádoby. Posypte částí cibule a sardelek. Lehce opepřete. Pokapejte částí smetany smíchané s mlékem. Střídejte vrstvy až do spotřebování přísad. Zakončete bramborami, zalijte je veškerou zbývající smetanou. Pečte zhruba 1 hodinu, až se skoro všechna tekutina vstřebá a brambory jsou měkké. Pokud se povrch moc připéká, zakryjte ho alobalem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžový salát s tuňákem

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

Sendviče se sardinkami

Rybičky z konzervy

REKLAMA

Přidat komentář