Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč se třemi sýry a špenátem

Těsto filo samo o sobě je na rozdíl od listového těsta prakticky bez tuku. Pokud vám přesto dávka másla na promazání připadá moc štědrá, můžete ubrat.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 30 minut
P
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 5 velkých plátů těsta filo (prodává Marks&Spencer a obchody s řeckými delikatesami, podobné těsto pod názvem Yufka prodávají prodejny s blízkovýchodními specialitami)
    • 50 g másla, rozehřátého
    • 1 svazek špenátu, očištěný a spařený (můžete použít i mražený listový)
    • 200 g ricotty, rozdrobené
    • 75 g sýra feta, rozdrobeného
    • 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno
    • 3 vejce
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • hrubá sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 °C. Pláty těsta promažte máslem a naskládejte na sebe. Seřízněte je na čtverec o stranách asi o 10 cm větších, než je forma o rozměrech cca 20 x 20 cm. Vyložte navrstvenými pláty těsta a posypte špenátem, ricottou, fetou i parmazánem. Vejce prošlehejte se smetanou, pažitkou, solí a pepřem a zalijte jimi náplň. Okraje těsta potřete zbývajícím máslem. Pečte 30 minut, aby vejce zpevnilo a těsto zezlátlo.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete upéct i z listového těsta. Počítejte ale s tím, že výsledek nebude nejspíš tak křupavý.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Ředkvičkový dip s opečeným chlebem pita

Salát s jablky a kořeněnou jablečnou zálivkou

Salát s pošírovaným kuřetem

Špenátová polévka s kokosovým mlékem

REKLAMA

Přidat komentář