Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mrkvová buchta s tvarohem

Popis receptu: 
Jednoduchá, rychlá... a vynikající.
Autor: Zuzana Čiperová
Hodnocení:
81 (hlas)
Počet porcí: 20
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    300 g polohrubé mouky, 2 - 4 mrkve (podle velikosti - a podle toho, jak moc mrkvovou chcete buchtu mít), 2 vejce + 1 na náplň, 150 g cukru krystal, 100 ml oleje, 250 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, špetka soli, 500 g měkkého tvarohu (lze použít tvrdý zředěný mlékem), 1 vanilkový cukr, kousek másla na vymazání plechu, strouhaný kokos na vysypání plechu

Příprava jídla

Dvě vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli, přilijeme olej a rum. Přidáme nastrouhanou mrkev. Vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Mléko přiléváme podle konzistence - mělo by vzniknout těsto, které pohodlně vlijeme na plech, ale ne moc řídké. Plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Tvaroh ušleháme se zbylým vejcem a vanilkovým cukrem. Náplň pokládáme na těsto lžičkou, aby vznikla mřížová struktura nebo jiné tvary. Pokud si chceme více vyhrát, použijeme zdobičku a vytvoříme jakékoli ornamenty - kytičky, nápis... vše záleží jen na naší fantazii. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30 minut - poznáme podle toho, že se těsto nelepí na špejli.
REKLAMA

Přidat komentář