Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený marinovaný losos

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali receptem na marinovaného lososa gravlax. Naloženého lososa pak ještě krátce opečte a podávejte s tradiční severskou koprovohořčičnou omáčkou.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinováníPečení: 10 minut
PT2M
Pečení 0:10 + marinování 2 hodiny
Středomořská

Ingredience

    • 1,2 kg filet z lososa
    • 1 kg krupicového cukru
    • 500 g hrubé mořské soli
    • 5 kuliček nového koření
    • 1 bobkový list
    • 300 ml metaxy

    NA OMÁČKU

     

    • 4 lžíce medu
    • 4 lžíce kremžské hořčice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • svazek kopru
    • olivový olej

     

Příprava jídla

1 V misce smíchejte cukr se solí, přidejte nahrubo drcený bobkový list a nové koření a promíchejte. Takto připravenou směs naneste na očištěný filet z lososa, pokapejte metaxou a nechte asi 2 hodiny marinovat. Po dvou, maximálně po 4 hodinách rybu dobře opláchněte pod tekoucí vodou a otřete do sucha. Pečte 10–12 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

2 Zatímco se losos peče, připravte omáčku. Smíchejte med s kremžskou hořčicí, nasekaným koprem, podle chuti osolte
a opepřete, případně zřeďte trochou olivového oleje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební menu

Svatební menu

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Krkovice na šalotkách

Pečená kořenová zelenina

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

Grilované cukety s česnekem

Svatební hostina

REKLAMA

Přidat komentář