Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený marinovaný losos

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali receptem na marinovaného lososa gravlax. Naloženého lososa pak ještě krátce opečte a podávejte s tradiční severskou koprovohořčičnou omáčkou.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinováníPečení: 10 minut
PT2M
Pečení 0:10 + marinování 2 hodiny
Středomořská

Ingredience

    • 1,2 kg filet z lososa
    • 1 kg krupicového cukru
    • 500 g hrubé mořské soli
    • 5 kuliček nového koření
    • 1 bobkový list
    • 300 ml metaxy

    NA OMÁČKU

     

    • 4 lžíce medu
    • 4 lžíce kremžské hořčice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • svazek kopru
    • olivový olej

     

Příprava jídla

1 V misce smíchejte cukr se solí, přidejte nahrubo drcený bobkový list a nové koření a promíchejte. Takto připravenou směs naneste na očištěný filet z lososa, pokapejte metaxou a nechte asi 2 hodiny marinovat. Po dvou, maximálně po 4 hodinách rybu dobře opláchněte pod tekoucí vodou a otřete do sucha. Pečte 10–12 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

2 Zatímco se losos peče, připravte omáčku. Smíchejte med s kremžskou hořčicí, nasekaným koprem, podle chuti osolte
a opepřete, případně zřeďte trochou olivového oleje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební menu

Svatební menu

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Krkovice na šalotkách

Pečená kořenová zelenina

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

Grilované cukety s česnekem

Svatební hostina

REKLAMA

Přidat komentář