Recepty s metaxou
Metaxa je řecký alkoholický nápoj, konkrétně koňakový likér. Jméno získala po svému autorovi Spyrosovi Metaxosovi, který ji poprvé připravil v roce 1888. K výrobě Metaxy se používají hrozny ze tří odrůd vína, která se nechá kvasit. Vzniklý alkoholický nápoje se poté destiluje a následně mísí s medem, kořením a bylinami. Metaxa zraje v dubových sudech. Metaxu můžete vedle popíjení uplatnit také v omáčkách, marinádách, do koktejlů a do dezertů.
- Počet let zrání je na láhvi označen počtem hvězdiček – proto existuje varianta se třemi, pěti, sedmi nebo až dvanácti hvězdičkami.
- Obsah výsledného alkoholu se pohybuje kolem 38%.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-