Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

Asijská večeře z jedné pánve...

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT10M
Opékání 0:10
Asijská

Ingredience

    • arašídový nebo jiný olej na opékání
    • 340 g středních či velkých krevet, oloupaných a zbavených střívka
    • marináda ze základního postupu
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1–2 lžíce strouhaného zázvoru
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
    • sůl a krupicový cukr
    • 400 g edamame (sójových bobů), krátce povařených (viz Něco navíc)
    • 130 g hrnek cukrového hrášku, spařeného
    • čirá omáčka ze základního postupu
    • svazek čerstvého koriandru
    • rýže (nebo nudle) k podávání

Příprava jídla

1 Krevety marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si krevety, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte krevety a pomalu míchejte 30 sekund, aby se prohřály. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3 Rozpalte pánev na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte edamame a hrášek a míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4 Přidejte krevety a čirou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Před vlastním smažením ve woku povařte edamame asi 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Těsně před koncem varu přihoďte hrášek. Zamíchejte a sceďte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí & brokolice ve woku

Sladkokyselé kuře & paprika ve woku

Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

REKLAMA

Přidat komentář