Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Vymazlený recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
49 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 menší plech
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H25M
Pečení 1:25
Koláč Česká

Ingredience

    • 300 g rebarbory, očištěné a na kostky
    • 450 g krupicového cukru (nebo klidně méně, podle vaší chuti) + na rebarboru
    • 280 g hladké mouky
    • 3 lžíce mletých mandlí
    • 250 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostky + na plech
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • 4 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 150 g jahod, nakrájených na plátky
    • 90 g strouhaného kokosu
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Rebarboru dejte do hrnce, posypte 3 lžícemi krupicového cukru a vařte 3–5 minut, až pustí šťávu a změkne. Nechte vychladnout a sceďte. Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymažte plech 20x30cm a vyložte ho pečicím papírem.

2 Do mísy prosejte 220g mouky, přidejte mleté mandle, 120g krupicového cukru a promíchejte. Pak špičkami prstů rychle zapracujte kostičky másla (lze připravit i v robotu) a upěchujte do připravené formy. Pečte 20–25 minut dozlatova.

Vyjměte a troubu ztlumte na 150°C. Do mísy prosejte kypřicí prášek a zbývající mouku (60g) a muškátový oříšek. V jiné míse šlehejte vejce, vanilkový extrakt a zbylý krupicový cukr (330g) asi 4 minuty do pěny. Opatrně vařečkou vmíchejte moučnou směs. Pak vmíchejte citronovou šťávu, rebarboru promíchanou s jahodami a kokos a zlehka rozetřete na předpečený korpus. Pečte 1 hodinu dozlatova. Pokud se bude povrch zbarvovat moc rychle, zakryjte ho alobalem. Nechte vychladnout na plechu a pak rozkrájejte na čtverečky. Pocukrujte a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Míša řezy

Borůvková buchta s limetovou polevou

Jogurtový koláč s jablky a drobenkou

Perník se sušeným ovocem

Nejlepší jahodové dorty a koláče

Na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty

Dezerty s rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář