0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybírat tlakový hrnec

jídlo na talíři
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Hliníkovým papiňákům dávno odzvonilo! Dnešní hrnce jsou z kvalitní oceli a předbíhají se v počtu pojistek.

  • Máte hrůzu z explozí a hrachu na stropě? Není důvod, dnešní tlakové hrnce prošly nekonečnou řadou inovací a mají spoustu pojistek. S prvními papiňáky ze 17. století mají společný už jen princip – vyšší tlak zvyšuje teplotu varu, takže úprava pokrmu je efektivnější a rychlejší.
  • Hrnec by měl být z ušlechtilé oceli, měl by disponovat alespoň třemi pojistkami, vyhovovat velikostně (při výpočtech nezapomeňte, že se smí plnit jen do dvou třetin) a měl by mít dostatečnou záruční lhůtu.
  • Před koupí si ho pořádně osahejte – jen tak přijdete na to, které zavírání vám nejvíc vyhovuje.
  • Vyvarujte se levných hrnců neznámých výrobců – v budoucnu by vás mohly čekat potíže se sháněním náhradních dílů.
  • Pokud koupíte dobrý hrnec a budete dodržovat pravidla a bezpečnostní doporučení, získáte opravdu užitečného pomocníka, protože ušetříte čas, energii, chuť i živiny. Ostatně tak už to plánoval vynálezce Denis Papin, když v roce 1679 zveřejnil studii na téma – levný a rychlý způsob, jak změkčit kosti a vařit všechny druhy masa.
Vyšlo v  časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč