0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybírat tlakový hrnec

jídlo na talíři
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Hliníkovým papiňákům dávno odzvonilo! Dnešní hrnce jsou z kvalitní oceli a předbíhají se v počtu pojistek.

  • Máte hrůzu z explozí a hrachu na stropě? Není důvod, dnešní tlakové hrnce prošly nekonečnou řadou inovací a mají spoustu pojistek. S prvními papiňáky ze 17. století mají společný už jen princip – vyšší tlak zvyšuje teplotu varu, takže úprava pokrmu je efektivnější a rychlejší.
  • Hrnec by měl být z ušlechtilé oceli, měl by disponovat alespoň třemi pojistkami, vyhovovat velikostně (při výpočtech nezapomeňte, že se smí plnit jen do dvou třetin) a měl by mít dostatečnou záruční lhůtu.
  • Před koupí si ho pořádně osahejte – jen tak přijdete na to, které zavírání vám nejvíc vyhovuje.
  • Vyvarujte se levných hrnců neznámých výrobců – v budoucnu by vás mohly čekat potíže se sháněním náhradních dílů.
  • Pokud koupíte dobrý hrnec a budete dodržovat pravidla a bezpečnostní doporučení, získáte opravdu užitečného pomocníka, protože ušetříte čas, energii, chuť i živiny. Ostatně tak už to plánoval vynálezce Denis Papin, když v roce 1679 zveřejnil studii na téma – levný a rychlý způsob, jak změkčit kosti a vařit všechny druhy masa.
Vyšlo v  časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit