Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřo knedlo zelo podle šéfkuchaře Václava Friče: Jaké maso použít a jak na nejlepší zelí?

Vepřo knedlo zelo podle šéfkuchaře Václava Friče: Jaké maso použít a jak na nejlepší zelí?
sdílet:

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých masových jídel!

Jen při pomyšlení na kombinaci pečínky, domácího houskového či bramborového knedlíku a sladkokyselého zelí se člověku sbíhají sliny. Nezapomeňte si dát vychladit ležák, který jde s tímto jídlem ruku v ruce.

Poctivá klasika s dlouholetou tradicí

Vepřo knedlo zelo se servíruje při rodinných oslavách, přátelských setkáních a nechybí ani v běžném jídelníčku českých restaurací. Pojďte si s námi připravit si to nejlepší vepřo knedlo zelo.

  • V našich receptech najdete jídla inspirovaná tradicí, která jsme s úctou k národnímu pokrmu vyladili k dokonalosti.

Základem jsou poctivé ingredience a dobrý časový plán

Chystáte se připravit vepřo knedlo zelo a přemýšlíte, čím začít a jak dlouho vám vaření potrvá? Stačí si jen dopředu rozvrhnout činnosti a příprava půjde jako po másle.

  • Nejprve se ale podíváme na ty nejdůležitější ingredience. První krok k dokonalému pokrmu je výběr masa. Na vepřo knedlo zelo je lepší vybírat maso libovější, v řeznictví tedy sáhněte po pečeni nebo pleci, dobře vám poslouží ale i libovější krkovička.
  • Maso při pečení a servírování musí vonět po česneku, takže se stroužky česneku rozhodně nešetřete.
  • Knedlík připravíte ze základních surovin. Stačí jeden starší rohlík a ideální poměr hrubé mouky, vejce a droždí.
  • K přípravě lahodného zelí si připravte pokrájenou slaninu, která dodá jídlu ten správný šmrnc.

Celý postup včetně video návodu najdete v receptu podle Václava Friče. Věřte, že toto jídlo vás v očích vašich strávníků postaví na pomyslný piedestal. 

Teď už jen stačí správně si rozvrhnout čas pro jednotlivé úkony. Nejvíce času zabere pečení masa, proto začněte právě jím. Okořeňte dle receptu a nechte maso zhruba tři hodiny péct. V průběhu pečení masa budete mít spoustu času na přípravu dokonale ochuceného zelí a houskového či bramborového knedlíku.

  • Tradičně se k tomuto jídlu podává knedlík houskový, je-li vaší chuti bližší bramborový, určitě jím nic nezkazíte.
  • Na závěr ještě myslete na odpočinek, který je třeba masu po upečení dopřát. Ten můžete využít k přípravě lahodného sosu.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč