Dokonale jemný krém je podle nás ten nejlepší způsob, jak si vychutnat dýni. Hvězdná polévka rozzáří každý pošmourný den babího léta. Dáte si hřejivou, ohnivou, podzimní, bylinkovou nebo exotickou?
Hřejivá
Každá lžíce této polévky je jako láskyplné pohlazení. Jde o klasickou dýňovku, ale je v ní přece jen ještě něco navíc! Bílé víno jí dodá příjemnou kyselinku, med a vanilkový lusk zase nasládlou chuť. Pokud ji uvaříte svým přátelům, určitě zabodujete!
Ohnivá
Dýňový olej dodá polévce výraznou ořechovo-kořenitou chuť. Pokud ho nemáte, nahraďte ho kvalitním olivovým nebo ořechovým olejem. Pro výraznější chuť vyměňte zeleninový vývar za hovězí, ale věřte, že to není vůbec nutné!
Podzimní
Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce. Patří do ní ještě zázvor, který jí dodá lehce pikantní nádech. Jestli vás nějaká polévka zahřeje, tak tahle. Nezapomeňte ji dochutit citronovou šťávou.
Bylinková
Že se majoránka do dýňové polévky nehodí? To byste se divili! A jak! Zelená bylinka typická pro českou kuchyni chuť dýně krásně podtrhne. Pokud máte čerstvou k servírování bude polévka navíc extrémně fotogenická.
Exotická
Až ochutnáte tuhle polévku, začnete dýni zařazovat do svého jídelníčku často a rádi! Kokosové mléko vás přenese do Thajska, chilli paprička příjemně zahřeje. Skvělý nápad je polévku servírovat místo do talíře či misky do hrníčků!
Zdroj informací: časopis Apetit