Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší dýňová polévka: 5 receptů, které si zamilujete

Dýňová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dokonale jemný krém je podle nás ten nejlepší způsob, jak si vychutnat dýni. Hvězdná polévka rozzáří každý pošmourný den babího léta. Dáte si hřejivou, ohnivou, podzimní, bylinkovou nebo exotickou?

 

Hřejivá

Každá lžíce této polévky je jako láskyplné pohlazení. Jde o klasickou dýňovku, ale je v ní přece jen ještě něco navíc! Bílé víno jí dodá příjemnou kyselinku, med a vanilkový lusk zase nasládlou chuť. Pokud ji uvaříte svým přátelům, určitě zabodujete!

Bylinková

Že se majoránka do dýňové polévky nehodí? To byste se divili! A jak! Zelená bylinka typická pro českou kuchyni chuť dýně krásně podtrhne. Pokud máte čerstvou k servírování bude polévka navíc extrémně fotogenická.

Exotická

Až ochutnáte tuhle polévku, začnete dýni zařazovat do svého jídelníčku často a rádi! Kokosové mléko vás přenese do Thajska, chilli paprička příjemně zahřeje. Skvělý nápad je polévku servírovat místo do talíře či misky do hrníčků!

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...