0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší dýňová polévka: 5 receptů, které si zamilujete

Dýňová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dokonale jemný krém je podle nás ten nejlepší způsob, jak si vychutnat dýni. Hvězdná polévka rozzáří každý pošmourný den babího léta. Dáte si hřejivou, ohnivou, podzimní, bylinkovou nebo exotickou?

 

Hřejivá

Každá lžíce této polévky je jako láskyplné pohlazení. Jde o klasickou dýňovku, ale je v ní přece jen ještě něco navíc! Bílé víno jí dodá příjemnou kyselinku, med a vanilkový lusk zase nasládlou chuť. Pokud ji uvaříte svým přátelům, určitě zabodujete!

Ohnivá

Dýňový olej dodá polévce výraznou ořechovo-kořenitou chuť. Pokud ho nemáte, nahraďte ho kvalitním olivovým nebo ořechovým olejem. Pro výraznější chuť vyměňte zeleninový vývar za hovězí, ale věřte, že to není vůbec nutné!

Podzimní

Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce. Patří do ní ještě zázvor, který jí dodá lehce pikantní nádech. Jestli vás nějaká polévka zahřeje, tak tahle. Nezapomeňte ji dochutit citronovou šťávou.

Bylinková

Že se majoránka do dýňové polévky nehodí? To byste se divili! A jak! Zelená bylinka typická pro českou kuchyni chuť dýně krásně podtrhne. Pokud máte čerstvou k servírování bude polévka navíc extrémně fotogenická.

Exotická

Až ochutnáte tuhle polévku, začnete dýni zařazovat do svého jídelníčku často a rádi! Kokosové mléko vás přenese do Thajska, chilli paprička příjemně zahřeje. Skvělý nápad je polévku servírovat místo do talíře či misky do hrníčků!

Zdroj informací: časopis Apetit

Související články

Špagetová dýně: hit podzimní kuchyně
  • Jak na to

Špagetová dýně: hit podzimní kuchyně

Špagetová dýně je oproti svým dýňovým kolegyním na pohled nenápadná a bát se nemusíte ani příliš výrazné dýňové chuti. Naopak těšit se můžete na spoustu zábavy s přípravou. Jemnost a konzistence špagetové dýně se vám bude náramně hodit...
6 překvapivých nápadů, jak jíst dýně
  • Tipy a triky

6 překvapivých nápadů, jak jíst dýně

Dýňová polévka je neuvěřitelně snadnou a lahodnou úpravou oranžových plodů. Jemná dýňová dužina ale zazáří i v mnoha dalších podobách. Pizza, zmrzlina nebo hranolky? Inspirujte se k podzimnímu vaření a staňte se hvězdou kuchyně.  ...
Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit