0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 142
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3648 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 446 g
Tuky 169 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové muffiny můžete klidně jíst samotné, ale skvěle si rozumějí s lehkými krémy.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 PL
jedlá soda 0.5 PL
sůl 1 špetka
kakao 1.5 PL
holandského typu
tmavá čokoláda 125 g
min. 53%, nalámaná na kousky
třtinový cukr 285 g
mléko 200 ml
máslo 100 g
změklé
vejce 2 ks
pokojové teploty

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2

Smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a kakao a odložte prozatím stranou.

3

Čokoládu a polovinu cukru dejte do mísy. Mléko ohřejte, přelijte ho přes čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí.

4

Máslo a zbylou polovinu cukru vložte do mísy a šlehejte do světlé pěny zhruba 5 minut (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

5

Vejce prošlehejte a při vysokých otáčkách pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci mouky s kakaem a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a postupně přidávejte směs s moukou. Nakonec přilijte ještě teplou čokoládu a dostatečně promíchejte, ale nepřemíchejte.

6

Lžící těsto rozdělte do připravených košíčků tak, aby byly naplněné do dvou třetin. Vložte do trouby a pečte 12–15 minut, hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC
Americké dezerty jsou opravdu hodně sladké. Pokud to příliš nevyhovuje vašim chutím, množství cukru snižte.

Související články

Muffiny 10× jinak
  • Zajímavosti

Muffiny 10× jinak

Muffiny můžete ochucovat podle své fantazie nebo se inspirovat našimi deseti nápady. Co takhle bábovičky bezlepkové s brusinkami, kakaové s hruškou, perníkové nebo osvěžující citronové s mákem? Je to jen na vás. V zářijovém Apetitu vám k...
Vyberte si formu na muffiny
  • Tipy a triky

Vyberte si formu na muffiny

V podstatě jakékoli těsto na muffiny se dá upéct v jakékoli pečicí nádobě. Podle tvaru a velikosti stačí jen upravit dobu pečení. Jaké jsou typické formy?   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

Anna Němcová

Nemáme rádi moc sladké dezerty, takže jsem ubrala třetinu cukru, muffiny jsou výborné, díky čokoládě vláčné. Přidala jsem tvarohový krém. Jen se po nich zaprášilo.

Anonym

Nevím, jakou má autor receptu formu, ale na 12 muffinů to těsto fakt není. To tak na 18. A krom toho, změklé máslo se s třtinovým cukrem moc rozmíchat nedá. Tenhle recept už dělat nebudu, je to akorát k naštvání.

Lada Živnůstková

Jsou výborné!! Ubrala jsem ale polovinu cukru a podle nás TOP!!
Jinak, ten cukr se změklým máslem lze míchat, jen je opravdu nutné míchat ne metlami a těch 5min. Pak se z toho stane ta svetlá pěna.
Určitě je to recept, který budu pravidelně tvořit :-)
Díky.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit