Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.
Suroviny
VIDEORECEPT:
Postup
Brambory uvař te ve slupce a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte najemno.
Mezitím dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu.
K bramborám přidejte hrubou mouku, vejce a žloutek, osolte a vypracujte měkčí těsto (pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky).
Rukou z něj tvarujte stejně velké placičky, na každou položte švestku a pečlivě zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.
Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 7–8 minut.
Uvařené knedlíky podávejte obalené v máku smíchaném s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
NĚCO NAVÍC
Pokud nejsou švestky dost sladké, vložte do každé půl kostky cukru anebo kuličku marcipánu.
Komentáře
Eva Lapešová
19.08.2016 18:34
Výborné :)
Výborné :)