Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

3.7 / 5. Počet hodnocení: 42
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby jako dezert

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1869 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 240 g
Tuky 69 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná jste až dosud znali bramborové knedlíky plněné jen uzeným, ale nasladko jsou snad ještě lepší.

Suroviny

brambory 500 g
moučné
mouka pšeničná hrubá 150 g
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
sůl 1 špetka
Na náplň a dokončení
10 ks
švestka vypeckované
máslo 1 PL
mák celý 2 PL
mletý
moučkový cukr 2 PL

VIDEORECEPT:

VIDEO: Švestkové knedlíky z bramborového těsta

VIDEO: Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Více

Postup

1

Brambory uvař te ve slupce a ještě vlažné oloupejte a nastrouhejte najemno.

2

Mezitím dejte do většího hrnce vařit osolenou vodu.

3

K bramborám přidejte hrubou mouku, vejce a žloutek, osolte a vypracujte měkčí těsto (pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky).

4

Rukou z něj tvarujte stejně velké placičky, na každou položte švestku a pečlivě zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

5

Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 7–8 minut.

6

Uvařené knedlíky podávejte obalené v máku smíchaném s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

NĚCO NAVÍC
Pokud nejsou švestky dost sladké, vložte do každé půl kostky cukru anebo kuličku marcipánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit