Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustové karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 79
Do 90 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1990 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 192 g
Tuky 87 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Kapustové karbanátky můžete připravit také ve vegetariánské verzi, když uzené maso nahradíte dušenými houbami. Karbanátky z kapusty podávejte jako hlavní jídlo například s bramborovou kaší, nebo je společně se zeleninou a oblíbeným dresinkem vložte do hamburgerové housky.

Suroviny

kapusta 400 g
lze nahradit šunkou
vejce 2 ks
housky 2 ks
sůl
pepř
strouhanka 100 g
vejce 1 ks
tuk

Postup

1

400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno.

2

Malé kostičky z 50 g cibule nechte zlehka zesklovatět na 30–50 g rozpáleného másla. 

3

Pak je společně s kostkami ze 100 g uzeného či šunky (nebo podušených hub), 2 vejci, 2 houskami, nakrájenými, namočenými do mléka a vyždímanými, solí, pepřem a prolisovaným česnekem podle chuti vmíchejte do kapusty.

 
4

Propracujte, případně zahustěte strouhankou.

5

Utvořte drobné kulatější placičky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Kapustové karbanátky pečte na tuku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

23.11.2017 11:41

Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.

07.09.2014 10:17

Moc nám celé rodině chutnaly. Určitě zopakujeme :-)

Apetit magazín