„Maliny s mandlemi jsou perfektní kombinace,“ napsala nám Kateřina Klímková ze Zlína. Ze všech došlých receptů na koláče či buchty s ovocem nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte a dno i boky vyložte pečicím papírem. Do misky vsypte maliny a rozmačkejte je vidličkou; několik malin nechte stranou na ozdobu.
V druhé míse šlehejte 10 minut elektrickým šlehačem vejce a cukr na nejvyšší rychlost, aby vznikla hustá pěna. Do ní pak opatrně lžící zamíchejte část malin a mandlové mouky a pokračujte, až se vše spojí. Těsto dejte do formy a pečte 60 minut, až bude koláč zlatý a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak koláč přesuňte na mřížku. Po úplném vychladnutí koláč ozdobte zbylými malinami a pocukrujte.
Komentáře
Uz dlho som si odkladala tento recept a musim povedat, ze velke sklamanie. O to viac ma to mrzi, ze patri k tym drahsim (mandlova muka, 6 vajec). Myslim, ze chut najviac vystihol moj manzel: ako zomleta pouzita utierka.
Dobrý den, paní Gasparcová,
moc nás mrzí, že jste si na koláči nepochutnali :-(. Samozřejmě rozumíme tomu, že investice do ingrediencí nebyla malá, a o to větší je i zklamání. Doufáme, že Vaše zkušenosti s dalšími recepty byly a budou už jen pozitivní!
Přejeme krásné pondělí, redakce Apetitu