Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 85
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3149 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 301 g
Tuky 183 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý dort se šťavnatými broskvemi vás dostane. Se šlehačkou slibuje naprosto úžasný zážitek.

Suroviny

máslo 175 g
změklé, pokrájené + na vymazání
z bio citronu
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
na dílky
na poprášení
lze nahradit šlehačkou, na podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 ºC. V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.

2

Těsto dejte do vymazané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova. Propečenost zkuste špejlí. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Komentáře

21.08.2021 10:11
Mezi 1. a 2. odstavcem chybí část receptu.

Apetit magazín