0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

4.2 / 5. Počet hodnocení: 109
Do hodiny Snadné 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4782 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 465 g
Tuky 280 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte troubu!

Suroviny

máslo 180 g
pokojová teplota, na kousky
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 180 g
vejce 3 ks
mléko 3 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Na posypání
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
skořice 1 PL
krupicový cukr 100 g
ořechy 80 g
sekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

2

Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

3

 Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.

Jak uchovat buchtu?
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Skvělá buchta, která provoní celý byt.Jen cukru na posypání bych dala méně než polovinu, takhle vám skřípe mezi zuby a buchta je opravdu strašně přeslazená...

Anonym

Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!

Anonym

Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!

Anonym

Pro úspěch jsme jí pekla během měsíce dvakrát

Anonym

Zatím jsem ji pekla 2x za 1 týden a pokaždé mi vyšla trochu jinak. Naposledy jsem zapoměla na skořici a vůbec nic se nestalo. Záleží také na postupech posypu, pokud dáte cukr nakonec, bude vám opravdu skřípat mezi zubama, což někomu nevadí, že babi? Zkusila jsem to i s arašídami a vůně byla ještě lákavější.

Anonym

Potřebovala jsem upéci jednoduchou a relativně rychlou buchtu. Strašně mě překvapilo, jak je dobrá :-) Do těsta jsem ještě přidala tak 4 lžíce kakaa a bylo to skvělý.

Anonym

Buchta byla famózní! Na sladké si potrpím, takže mě tolik cukru vůbec nevadilo :-D ...a ty oříšky-mňam...

Anonym

Rychlá a výborná, měla doma úspěch

Anonym

Výborná!Dělám ji z dvojité dávky, protože je opravdu jedlá.:-))

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč