Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 169
Do hodiny Snadné 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4766 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 463 g
Tuky 280 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky je naprostá slast. Už jen ta kombinace skořice s čokoládou, to je aromatická bomba! A k tomu prakticky instantní příprava - jen vše zamíchat ručním šlehačem a je to. Recept je vážně jednoduchý, tak honem, už zapínejte troubu a skořicovou buchtu si upečte.

Suroviny

máslo 180 g
pokojová teplota, na kousky
přírodní
vejce 3 ks
velká
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Na posypání
tmavá čokoláda 100 g
ideálně 70%, nasekaná
přírodní
sekané - lískové, pistáciové, mandle atd.

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

2

Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

3

Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.

Jak uchovat buchtu?
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

16.08.2006 16:50
Zatím jsem ji pekla 2x za 1 týden a pokaždé mi vyšla trochu jinak. Naposledy jsem zapoměla na skořici a vůbec nic se nestalo. Záleží také na postupech posypu, pokud dáte cukr nakonec, bude vám opravdu skřípat mezi zubama, což někomu nevadí, že babi? Zkusila jsem to i s arašídami a vůně byla ještě lákavější.
24.07.2006 15:15
Pro úspěch jsme jí pekla během měsíce dvakrát
24.07.2006 09:39
Skvělá buchta, která provoní celý byt.Jen cukru na posypání bych dala méně než polovinu, takhle vám skřípe mezi zuby a buchta je opravdu strašně přeslazená...
04.09.2006 21:53
Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!
04.09.2006 21:54
Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...