Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 239
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 322 g
Tuky 134 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální tvarohový koláč je šťavnatý a zároveň lehký. Navrch přidejte hrst ostružin, malin, borůvek nebo rybízu a rázem vykouzlíte letní moučník, po kterém se jen zapráší. Tvarohový koláč s ostružinami si upečte i kdykoliv během roku, protože většina tohoto ovoce je v obchodech k mání i během zimy.

Suroviny

máslo 125 g
tvaroh 125 g
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
z půlky citronu
na vymazání formy
strouhanka
na vymazání formy
na poprášení ovoce

Postup

1
Změklé máslo utřete s cukrem a postupně po jednom přidejte žloutky.
2
Do směsi vetřete tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Zřeďte vlažným mlékem a opatrně promíchejte.
3
Do čisté mísy prosijte mouku s kypřicím práškem. Nasypte k základu těsta a důkladně promíchejte.
4
Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
5
Bílky ušlehejte do tuha a opatrně vetřete do těsta.
6
Těsto přeneste do vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklaďte ovocem, poprášeným trochou mouky (v těstě nepropadne).
7
Pečte asi 30 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
  • Doba pečení je individuální – záleží na výkonnosti trouby.
  • Koláč je skvělý i s mandlemi nebo rozinkami, hodinu předem namočenými v alkoholu či v aromatickém čaji.
  • Mražené ovoce nabízí řada značek, například Agrimex nebo Ardo. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

26.06.2006 13:36
KOláč je skutečný lehký a svěží. Výborně se hodí na léto....
14.05.2006 20:38
Dnes som ho vyskusala. Odporucam pridat viac tvarohu, 250 g a treba min. 1 dc - 1,5 dc mlieka, pretoze inak je cesto prilis huste. Kolac je lahucky a chuti vynikajuco. Ocenila cela rodina.
03.02.2007 14:31
Tento koláč je opravdu bomba!! Sklidil úspěch u všech členů rodiny, jen do něj dávám tvaroh celý! Výborná varianta je upéct zvlášť korpus a pak ozdobit čerstvím ovocem a přelít dort.želé!!! :)

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč