Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí krémový sýr rychle a levně podle tanečníka Angela Coassina. Stačí tři suroviny, které budete mít doma

Angelo Coassin
ZDROJ: Angelo Coassino a Unsplash
sdílet:

Máme pro vás návod na to, jak si připravit domácí lahodný krémový sýr ze tří dostupných surovin. Nebudete potřebovat syřidlo a postup je opravdu jednoduchý. Provede vás jím italský profesionální tanečník Angelo Coassin.

Rychlý recept na domácí krémový sýr podle italského kuchaře

Angelo Coassin je italský profesionální tanečník a herec, který od dětství miluje vaření. A když se během pandemie koronaviru nemohl naplno věnovat své profesi, rozjel projekt Cooking with Bello a začal tvořit zábavný obsah plný snadných a autentických italských receptů. Teď má miliony sledujících z celého světa.

Jedním z jeho virálních receptů je právě domácí krémový sýr, na který potřebujete pouze tři suroviny: 2 litry plnotučného mléka (doporučujeme čerstvé mléko z láhve krabicovému UHT mléku se vyhněte), šťávu z jednoho citronu (nebo ocet) a ¼ až ½ čajové lžičky soli.

Postup:

  1. Nalijte mléko do hrnce a na středním plameni ho přiveďte k varu. Poté plamen vypněte, přidejte šťávu z citronu, promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odpočívat.
  2. V tuto chvíli by se měly vytvořit sýrové sraženiny. Pokud se tak nestane, přidejte ještě trochu citronové šťávy.
  3. Obsah hrnce přesuňte do cedníku a jemně jej stlačujte, abyste odstranili veškerou přebytečnou tekutinu.
  4. Odkapané sýrové sraženiny dejte do mixéru, osolte a mixujte, dokud nevznikne krémová hmota (mělo by to trvat přibližně 30 sekund). Ochutnejte a sýr případně podle chuti dosolte. Pak ho dejte do vzduchotěsné nádoby vyložené pečicím papírem, nechte několik hodin odležet v lednici a je hotovo.

Tip: Krémový sýr můžete dále vyšperkovat čímkoliv, co máte rádi. Zkuste do něj zamíchat bazalkové pesto, mletý sušený česnek, pepř, rozmarýn, sladkou papriku, chilli, nasekaná sušená rajčata, bazalku, rukolu, pažitku nebo jiné čerstvé bylinky.

Vzhledem k tomu, že sýr obsahuje jako konzervační látku pouze malé množství soli, doporučujeme ho skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici, kde vám vydrží cca 7 až 10 dní.

Naslano i nasladko

Domácí krémový sýr je všestranná surovina. Nejenže si ho můžete namazat na čerstvé i opečené pečivo jako jakýkoliv jiný podobný sýr z obchodu, ale využijete ho i při přípravě nejrůznějších omáček na těstoviny nebo pomazánek. Jeho základní varianta se také hodí do sladkých receptů na zákusky typu cheesecake a v mnoha případech dokáže báječně zastoupit bílý jogurt.

Krémový sýr, který patří do kategorie čerstvých sýrů, se obvykle vyrábí z mléka a smetany a můžete ho sehnat v pevnější či měkčí (roztíratelné) variantě ve vaničce. Při komerční výrobě tohoto sýra se do pasterizovaného mléka přidává syřidlo, což je enzym, díky kterému se sráží mléčné bílkoviny a vzniká syrovátka a sýřenina. Smetana se přidává pro optimalizaci obsahu tuku, který dodává sýru více chuti a krémovější konzistenci.

Zdroje informací: Angelo Coassin (Cooking with Bello), Bigger Bolder Baking, Zemědělské potřeby M+S

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč