Jako míra poslouží kelímek od jogurtu. A další výhoda: ušpiníte minimum nádobí! Jogurtová buchta nemí díky své jednoduchosti a rychlé přípravě chybét v repertoáru žádné zdatné hospodyňky.
Suroviny
jogurt bílý
1
kelímek
200 g
mouka pšeničná polohrubá
1
kelímek
+ na vysypání formy
krupicový cukr
½
kelímku
olej
½
kelímku
nebo rozpuštěného másla + na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
vejce
1
ks
meruňkový kompot
1
ks
slitý
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá
100
g
máslo
80
g
krupicový cukr
80
g
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
2
Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce.
3
Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem.
4
Přísady na drobenku promněte a nasypte ji na koláč.
5
Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.
Poznámka: K odměřování surovin jsme použili kelímek od 200g jogurtu.
NĚCO NAVÍC
Místo meruněk nastrouhejte na koláč jedno až dvě oloupaná jablka a do drobenky přidejte skořici a třeba mleté ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16x jednoduché ovocné koláče a buchty(16 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
Komentáře
Anonym
17.10.2014 10:58
Opravdu univerzální skvost!
Opravdu univerzální skvost! Moje nejoblíbenější náplň jsou jablka s ořechy a skořicí. A nejlépe dvojitá dávka na celý plech. :-)
Pavla Šůstková
01.03.2015 20:08
Mouky jsem přidala 1/2
Mouky jsem přidala 1/2 kelímku a zdálo se mi, že oleje stačilo méně, ale jinak je moc dobrý.
Eliska Formanova
19.09.2015 13:32
Vynikajici !
Vynikajici !
Agnes Vaisharová
21.05.2016 01:09
Fuuuuha, tak nevím, jestli
Fuuuuha, tak nevím, jestli máme tady u nás nějak extra velké jogurty, ale těsta jsem měla takovou hromadu, že by vystačilo na celý velký plech. V koláčové formě o uvedeném rozměru je koláč cca 6 cm vysoký a pekl se samozřejmě také daleko déle. Nicméně chuťově je těsto výborné, takže příště buď větší plech nebo menší jogurt (a tedy i měřítko)...
Dagmar Saktorová
17.09.2016 22:08
Souhlasím s Agnes, byl by
Souhlasím s Agnes, byl by takový problém uvést velikost kelímku? Na každém jogurtu je přece uvedeno množství v mililitrech nebo váha v gramech. Recept je dobrý, ale připadá i absurdní uvádět u drobenky množství v gramech a u korpusu množství v "kelímcích". Velký kelímek je u mě 400 nebo 500 g, ale to by toho těsta bylo opravdu na velký plech.
Martina Zajícová
20.09.2016 16:02
Omlouváme se za zavádějící
Omlouváme se za zavádějící označení. Máte pravdu, "velký" může znamenat pro každého něco jiného. Dříve tam ani nebylo, přidali jsme ho na základě nahlášené chyby v receptu, ale vlastně jsme tím spíše všechny zmátli ještě víc. Jedná se o větší kelímek od dvousetgramového jogurtu. Moc děkujeme za upozornění, teď už by mělo být vše v pořádku.
Anonym
09.02.2017 21:28
Není třeba se omlouvat, paní
Není třeba se omlouvat, paní měla napsat:"Prosím, o jak velký kelímek se jedná?" A na tom, že je některé množství uvedeno v gramech a jiné měřeno na kelímky, není nic absurdního.
Marketa Dvorakova
09.02.2017 10:50
Vynikající, i když jsem
Vynikající, i když jsem použila zakysanou smetanu.
Iva Caklová
25.07.2017 11:48
Tenhle recept je úplně boží,
Tenhle recept je úplně boží, strašně jednoduchý a ať do něj nasypete jakékoliv ovoce, vždycky je výborný. My máme nejradši kyselejší druhy, protože koláč je pak takový pikantnější :)
Anonym
29.07.2017 07:40
Pekla jsem už po xté, je to
Pekla jsem už po xté, je to naše univerzální klasika. Výborný!