0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtová buchta
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 590
Do 30 minut Velmi snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3152 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 389 g
Tuky 156 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako míra poslouží kelímek od jogurtu. A další výhoda: ušpiníte minimum nádobí! Jogurtová buchta nemí díky své jednoduchosti a rychlé přípravě chybét v repertoáru žádné zdatné hospodyňky. 

Suroviny

jogurt bílý 1 kelímek
200 g
mouka pšeničná polohrubá 1 kelímek
+ na vysypání formy
krupicový cukr 0.5 kelímku
olej 0.5 kelímku
nebo rozpuštěného másla + na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 1 ks
meruňkový kompot 1 ks
slitý
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 100 g
máslo 80 g
krupicový cukr 80 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2

Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce.

3

Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem.

4

Přísady na drobenku promněte a nasypte ji na koláč.

5

Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

Poznámka: K odměřování surovin jsme použili kelímek od 200g jogurtu. 

NĚCO NAVÍC
Místo meruněk nastrouhejte na koláč jedno až dvě oloupaná jablka a do drobenky přidejte skořici a třeba mleté ořechy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Komentáře

Anonym

Opravdu univerzální skvost! Moje nejoblíbenější náplň jsou jablka s ořechy a skořicí. A nejlépe dvojitá dávka na celý plech. :-)

Pavla Šůstková

Mouky jsem přidala 1/2 kelímku a zdálo se mi, že oleje stačilo méně, ale jinak je moc dobrý.

Agnes Vaisharová

Fuuuuha, tak nevím, jestli máme tady u nás nějak extra velké jogurty, ale těsta jsem měla takovou hromadu, že by vystačilo na celý velký plech. V koláčové formě o uvedeném rozměru je koláč cca 6 cm vysoký a pekl se samozřejmě také daleko déle. Nicméně chuťově je těsto výborné, takže příště buď větší plech nebo menší jogurt (a tedy i měřítko)...

Dagmar Saktorová

Souhlasím s Agnes, byl by takový problém uvést velikost kelímku? Na každém jogurtu je přece uvedeno množství v mililitrech nebo váha v gramech. Recept je dobrý, ale připadá i absurdní uvádět u drobenky množství v gramech a u korpusu množství v "kelímcích". Velký kelímek je u mě 400 nebo 500 g, ale to by toho těsta bylo opravdu na velký plech.

Martina Zajícová

Omlouváme se za zavádějící označení. Máte pravdu, "velký" může znamenat pro každého něco jiného. Dříve tam ani nebylo, přidali jsme ho na základě nahlášené chyby v receptu, ale vlastně jsme tím spíše všechny zmátli ještě víc. Jedná se o větší kelímek od dvousetgramového jogurtu. Moc děkujeme za upozornění, teď už by mělo být vše v pořádku.

Anonym

Není třeba se omlouvat, paní měla napsat:"Prosím, o jak velký kelímek se jedná?" A na tom, že je některé množství uvedeno v gramech a jiné měřeno na kelímky, není nic absurdního.

Iva Caklová

Tenhle recept je úplně boží, strašně jednoduchý a ať do něj nasypete jakékoliv ovoce, vždycky je výborný. My máme nejradši kyselejší druhy, protože koláč je pak takový pikantnější :)

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit