Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové chai muffiny s drobenkou
Dýňové chai muffiny s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňové chai muffiny s drobenkou

3.1/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné Na cca 15 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4756 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 408 g
Tuky 304 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňové pyré není skvělé jenom v polévce a těstovinách, zazáří i při sladkém pečení. Třeba dýňové muffiny jsou dokonale vláčné a neodolatelně voňavé. Budete je péct zas a znova!

Suroviny

vejce 2 ks
rostlinný olej 160 ml
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
mletá
mleté
hřebíček 1 špetka
kardamom ¼ ČL
zázvor (mletý) ¼ ČL
dýňové pyré 240 g
viz Něco navíc, nebo dýňová přesnídávka
nahrubo nasekané nebo nalámané
tmavá čokoláda 40 g
nalámaná nebo tmavé čokoládové pecky
Na chai drobenku
hnědý cukr 2 PL
mletá
mleté
mletý
hřebíček 1 špetka
mletý
kardamom 1 špetka
mletý
zázvor (mletý) 1 špetka

Postup

1

Připravte drobenku. Všechny suroviny smíchejte v míse a prsty vypracujte drobenku. Dejte do lednice. 

2

Troubu předehřejte na 180°C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s olejem a cukrem do nadýchané pěny. Mouku, sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a koření smíchejte a prosejte přes jemné síto do čisté mísy. Dýňové pyré smíchejte s citronovou šťávou. Do vaječné směsi postupně zašlehejte sypkou směs a dýňové pyré. Nakonec pomocí stěrky ručně vmíchejte ořechy a čokoládu.

3

Těstem naplňte muffinové košíčky do 2/3–3/4 objemu, posypte připravenou drobenkou a pečte zhruba 20–25 minut dozlatova. Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC

  • Dýňové pyré na pečení muffinů by mělo mít konzistenci hustšího jogurtu či zakysané smetany. Pokud je tedy příliš husté, lehce ho nařeďte vodou.
     
  • Ze stejného těsta můžete připravit i bábovku. Množství zvyšte o polovinu, pokud máte menší bábovkou formu, nebo na dvojnásobek, pokud máte formu o větším objemu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...