Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové chai muffiny s drobenkou
Dýňové chai muffiny s drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňové chai muffiny s drobenkou

3.1/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Na cca 15 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4756 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 408 g
Tuky 304 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňové pyré není skvělé jenom v polévce a těstovinách, zazáří i při sladkém pečení. Třeba dýňové muffiny jsou dokonale vláčné a neodolatelně voňavé. Budete je péct zas a znova!

Suroviny

vejce 2 ks
rostlinný olej 160 ml
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
mletá
mleté
hřebíček 1 špetka
kardamom ¼ ČL
zázvor (mletý) ¼ ČL
dýňové pyré 240 g
viz Něco navíc, nebo dýňová přesnídávka
nahrubo nasekané nebo nalámané
tmavá čokoláda 40 g
nalámaná nebo tmavé čokoládové pecky
Na chai drobenku
hnědý cukr 2 PL
mletá
mleté
mletý
hřebíček 1 špetka
mletý
kardamom 1 špetka
mletý
zázvor (mletý) 1 špetka

Postup

1

Připravte drobenku. Všechny suroviny smíchejte v míse a prsty vypracujte drobenku. Dejte do lednice. 

2

Troubu předehřejte na 180°C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Vejce vyšlehejte s olejem a cukrem do nadýchané pěny. Mouku, sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a koření smíchejte a prosejte přes jemné síto do čisté mísy. Dýňové pyré smíchejte s citronovou šťávou. Do vaječné směsi postupně zašlehejte sypkou směs a dýňové pyré. Nakonec pomocí stěrky ručně vmíchejte ořechy a čokoládu.

3

Těstem naplňte muffinové košíčky do 2/3–3/4 objemu, posypte připravenou drobenkou a pečte zhruba 20–25 minut dozlatova. Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC

  • Dýňové pyré na pečení muffinů by mělo mít konzistenci hustšího jogurtu či zakysané smetany. Pokud je tedy příliš husté, lehce ho nařeďte vodou.
     
  • Ze stejného těsta můžete připravit i bábovku. Množství zvyšte o polovinu, pokud máte menší bábovkou formu, nebo na dvojnásobek, pokud máte formu o větším objemu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč