0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend: Meruňkobraní a další akce

bio slavnosti
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Gastro tipy nadcházejícího víkendu.

Bio slavnosti, 15. července 2017, Staré Město pod Sněžníkem, od 10:00

bio slavnosti

Festival zdravého jídla a pití letos připomene 25 let biopotravin v Česku. Návštěvníci se tak tedy dozví i historii biopotravin, ale i něco málo o vývoji ekologického zemědělství.

Fanoušci kvalitních potravin se mohou těšit na jarmark a ochutnávky novinek i regionálních ekologických zemědělců. Ochutnávat se budou tradiční české obiloviny na různé způsoby, netradiční chleby, pohankové palačinky, ječné lívanečky, ale také bio maso nebo špaldové pivo pašerák. Novinkou letošního roku jsou bezlepkové sušenky z červené čočky a čiroku.

Zvědaví návštěvníci se můžou těšit na exkurze do mlýnů. Zajímavostí je například nový bezlepkový mlýn, ale je možné zde vidět i takové mašiny, které šlapou již celé čtvrt století od založení společnosti PRO-BIO. Nedílnou součástí slavností je i hudební program. Letos na akci vystoupí Vladimír Mišík & Etc, Zrní, Rózinky. Na své si přijdou i děti, pro který je přichystaný naučně zábavný prohram ve Špaldíkově dětském koutku.

  • Vstupné: od 10 hod: 70 Kč dospělí, 30 Kč děti, od 18 hod: 150 Kč dospělí, 30 Kč děti

Meruňkobraní v Židlochovicích, 15. července, 10:00- 20:00

meruňkobraní

V sobotu 15. července ožijí Židlochovice 3. ročníkem Meruňkobraní 2017. Motto letošního festivalu je netradiční: „Meruňka v moderní gastronomii“. Připraven je zábavný program plný kulinářských zážitků s bohatým doprovodným programem pro děti i dospělé.

Přímo na pódiu budou vařit pan Martin Beránek z Dolce passione, šéfkuchař jedlého hmyzu Petr Ocknecht, šéfkuchař ze školy vaření KULINER - Jan Rimpler a známý foodbloger Martin Škoda.

Celým dnem bude provázet muzikálový herec Ondřej Bábor. Na návštěvníky čekají soutěže v pojídání meruněk, meruňkových knedlíků a spousta dalších kulinářských workshopů. Dále se pak můžete těšit na výstavu meruněk, košt meruňkovice, různá meruňková menu a výstavu s názvem: Z historie meruněk v Židlochovicích.

  • Vstupné zdarma. 

Gulášfest 2017, Valašské Meziříčí, 13. - 15. července od 10:00 - 24:00

gulášfest

Na fotbalovém stadionu ve Valašském meziříčí budou po 3 dny bublat kotlíky s guláši. Ve čtvrtek 13. července tam totiž startuje voňavý Gulášfest, kde budou návštěvníci moci ochutnat až 30 druhů guláše! A program to bude opravdu nabitý. Zejména hudbou!

Návštěvníky čeká mnoho kapel a revivalů. Můžeme jmenovat například Inekafe, Michala Hrůzu, kapelu Arakain, Portless, Imodium, Rammstein (revival band sk), The Syrup (Kabát revival), Jawa (Věra Špinarová revival), Koridor a další. A pobaví se jak malí, pro které je připraven lunapark, tak i dospělí. Ti si mohou užít třeba taneční stage, anebo se zúčastnit tradičního klání o největšího jedlíka a nejlepší valašskomeziříčský guláš.

  • Vstupné: 100 Kč. Vstupenka platí po všechny dny festivalu. Každý den vstup zdarma do 16:00. Děti do 120cm vstup zdarma.

Pivobraní v Náchodě, 15. července, od 12:00

pivobraní

Šestý ročník Náchodského pivobraní láká návštěvníky na opravdu rekordní počet pivovarů. Těch se na Masarykově náměstí v centru města představí 18.

Akce začíná ve 12:00 a návštěvníci budou moci ochutnat piva tradiční z dílny pivovaru Kozel, Svijany, Rychtář, Radegast či Klášter, tak i moky z pivovarů menších, za které můžeme jmenovat například Raven, Hendrych, Krčín, Březňák, Krakonoš, nebo domácí Primátor.

K poslechu zahraje oblíbená zpěvačka Bára Poláková, ale také kapely UDG, Komunál, nebo zpěvák Michal Hrůza. Pro dospělé je připraven turnaj ve stolním fotbálku v životní velikosti, děti si mohou užít spousti zábavy při tvořivých dílničkách a v dětských koutcích. 

  • Vstupné: 150 Kč

Související články

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč