Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dezert za patnáct minut aneb Víkendové řešení nečekaných návštěv

Máte před sebou volné sobotní odpoledne, jenže najednou se vám do něj objedná tchyně s tchánem, případně kamarádka? A ve spíži už není skoro nic? Navíc pečený dezert by neměl šanci vychladnout? Nezoufejte, nepečený dezert je tím správným řešením všech vašich trablů.
28. 7. 2020 | Autor: Klára Kotábová

Italové to vymysleli skvěle. Jak tvrdí, tiramisu je nejen vyznáním lásky, ale také variantou dezertu, který milují prakticky všichni. Tedy i šťouravá tchyně. Jakmile budete mít v lednici dvě balení mascarpone, ve french pressu něco kávy a ve spíži cukrářské piškoty, nemusíte se bát toho, že by vás nečekaná návštěva zaskočila. Naopak.

Tiramisu do šálku

Tiramisu patří mezi absolutní kávové klasiky. Sladké piškoty namočené do hořkého espressa, nadýchaný krém...

Dokonalé prolnutí chutí je základ úspěchu

Dejte si pozor na jedinou věc. Zvažte, zda máte mezi okamžikem, kdy se dozvíte, že se vám blíží na pohovku neočekávaná návštěva, a jejím skutečným příchodem dostatek času na přípravu dezertu ve velké formě. Pokud ne, zvolte servírování ve skleničkách. Všechny složky dezertu totiž potřebují pár minut na to, aby se prolnuly, a nevyznívaly chuťově samostatně, takže je lepší tiramisu připravit do pohárků. Případně designových misek.

Obecně, ať už budete nepečené tiramisu vytvářet z mascarpone nebo krémového sýra, případně jogurtu, je třeba, aby mělo alespoň deset minut na to, aby se složky v nádobce provázaly. Piškoty tedy prolijte kávou, kávovým likérem, pokryjte jednou z vrstev krému. A celý proces opakujte tak dlouho, dokud nebude nádoba plná. Pokud potřebujete, aby tiramisu vypadalo dokonale a stejně tak i chutnalo, nešetřete ani kávou, ani likérem. Nakonec posypte pravým kakaem a těsně před servírováním dozdobte jahodou.

Jahodové tiramisu

Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...

Vsaďte na všemi milované nepečené dorty

Tiramisu je pro vás velká neznámá? Pak můžete zaujmout domácím nepečeným dortem. Tedy na dno dortové formy položte piškoty, nebo nekrémové sušenky typu BeBe a na ně nalijte krém z tvarohu, krémového sýra, zakysané smetany nebo jogurtu (doplněný o želatinu, aby rychleji ztuhl). Přidat můžete i vrstvu ovoce. Následně vrstvěte další vrstvu sušenek a krému. A tak pořád dokola. Poslední, svrchní vrstva nepečeného dezertu by měla být pokrytá ovocem. Pozor ale, pro tento případ byste měli mít doma k dispozici želatinu ve spreji. Ovoce pokrájené na kousky, například jahody, má tendenci osychat, a to opravdu nevypadá reprezentativně. Díky výše uvedené želatině budete mít dezert jako z luxusní kavárny. Jednodušším a dostupnějším řešením je potřít ovoce nahřátým přepasírovaným džemem. Barevně nejuniverzálnější je meruňkový, ovšem vždy myslete i na příchuť dortu. K jahodám se bude lépe hodit jahodová či pikatní rybízová zavařenina.

Proč si dopřát dezerty z tvarohu? A kdy se jim vyhnout?

Buchty s tvarohem, míša řezy nebo tvarohový dort s malinami. Všichni milovníci pečení tuší, že tvaroh je pro naše...

Nepečené dezerty jsou jednoduché, osvěžující a v zásadě se nenajde člověk, kterému by nechutnaly. Proto ať už se rozhodnete pro variantu italskou nebo českou, sklidíte s ní zasloužený úspěch. Nejedná se o velkou cukrařinu, jakmile si osvojíte ty správné grify, bude vám stačit patnáct minut pro přípravu dechberoucího dezertu, který vás vystřelí do cukrářského nebe. A vaše hosty do toho chuťového. Získáte společenské body, které se rozhodně počítají.

Nepečený ovocný dort

Svěží, lehký, bez pečení a z minima surovin – dezert přímo ideální na léto, kdy je k mání spousta...

Mimochodem, neustále jsme hovořili pouze o dvou typech dezertů. Ovšem možností existuje opravdu nespočet! Máte-li odvahu, vyzkoušejte třeba Malakoff. Dort, který vznikl u příležitosti oslavy vítězství na Krymské války. A hlavní šéfkuchař velitele měl proklatě krátkou dobu na přípravu dezertu, kterým by byli uctěni všichni generálové vítězných vojsk. Nejen jeho velitel, ale i on toho večera zvítězil. Zkuste si také připsat vavříny, které vám právem náleží.

Související

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici.

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

Ideální sladká tečka za nedělním obědem? Přece tento hedvábně jemný čokoládový dort s malinovou omáčkou! Hotová slast...

Nepečené cheesecake řezy s mučenkou

Mučenka se hodí do krémů, skvělý chuťový kontrast tvoří se smetanou (v crème brûlée). Příště zkuste...

Nepečený ovocný dort

Svěží, lehký, bez pečení a z minima surovin – dezert přímo ideální na léto, kdy je k mání spousta...

Nepečený jablečný dort

Je trochu retro, ale ruku na srdce, kdo by ho nemiloval? Zbožňují ho bez výjimky malí i velcí a jeho přípravu...

Lahodné dezerty plné zdraví

Přemýšleli jste někdy o tom, že dezerty ze zahraničních krémových sýrů, případně jejich české varianty nejsou jen...
REKLAMA

Přidat komentář