V míse promíchejte všechny suroviny na marinádu, vložte proužky kuřecího masa a pořádně je ve směsi obalte ze všech stran. Mísu přetáhněte fólií a nechte v chladu minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc marinovat. Troubu rozpalte na 200 °C. Pak proužky masa cik-cak navlékněte na jehly nebo na předem namočené špejle.
Do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem vlijte trochu olivového oleje a vložte do něj připravené špízy. Ve zbylé marinádě v míse obalte i zeleninu a přidejte ji do pekáče k masu. Pečte cca 20 minut nebo dokud není kuře propečené, v polovině pečení maso, případně i zeleninu otočte, pokud by se vám připalovalo, velmi mírně podlijte vodou. Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží a promíchanou s plátkem másla
Suroviny
Suroviny
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 8178 kcal
- Bílkoviny 224 g
- Sacharidy 371 g
- Tuky 593 g